Βέρρος-Σιμιτσής: Αυταρχική κίνηση της δημάρχου να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου

Ευριπίδης Ταρασίδης- Αντίθετοι με την απόφαση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα να κλείσει τις υπηρεσίες του Δήμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εμφανίστηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλαςκαι επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Άρης Βέρρος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ και επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Κωστής Σιμιτσής μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας

167

Υπενθυμίζεται ότι η δήμαρχος Καβάλας αποφάσισε να κλείσουν στις 11 π.μ. της Παρασκευής, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας (εκτός από τα Νομικά Πρόσωπα & τις Δημοτικές Επιχειρήσεις) “ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη κύρωση από την Ελληνική Βουλή, της Εθνικά επιζήμιας «Συμφωνίας των Πρεσπών», η οποία προσβάλει όλους τους Καβαλιώτες ως Μακεδόνες”. Μάλιστα, η δήμαρχος επικαλέστηκε τα δύο ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου (τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία) και χαρακτήρισε το κλείσιμο των υπηρεσιών ως ύστατο μέτρο διαμαρτυρίας. Εξάλλου, λόγω αυτού αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13.00΄.

“Δεν μας εντυπωσιάζει η κίνηση της κ. Τσανάκα. Άλλωστε αυτό τον αυταρχισμό τον ζούμε 4,5 χρόνια από τη σημερινή διοίκηση” δήλωσε ο Άρης Βέρρος ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί “αφού πιστεύει πως με αυτό τον τρόπο θα  δείξει την αντίθεση της στη Συμφωνία δεν έκλεισε όλες τις υπηρεσίες”. Κατηγόρησε την κ. Τσανάκα ότι ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς και τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τους επικεφαλής των παρατάξεων. “Τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου αναφερόταν στην αντίθεση της Συμφωνίας. Δεν υπήρχε απόφαση εξουσιοδότηση στη διοίκηση να πράξει ό,τι κρίνει απαραίτητο για να δείξει την αντίθεση της. Δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο από αυτή τη διοίκηση” είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος δήλωσε ότι η κ. Τσανάκα διολισθαίνει συνεχώς σε όλο και πιο αυταρχικές πολιτικές συμπεριφορές. Σημείωσε ότι θα ήταν αντίθετος και αν έκλεινε ο Δήμος για να πάρει θέση υπέρ της Κυβέρνησης καθώς “δεν είναι μαγαζί κανενός”. “Έρχονται άνθρωποι από άλλα μέρη. Κατεβαίνουν μέσα στη βροχή άνθρωποι που χρειάζεται να κάνουν μία δουλειά, να πάρουν ένα έγγραφο, να πληρώσουν και να κινδυνεύουν να χάσουν την προθεσμία. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα” είπε και κατέληξε χαρακτηρίζοντας πολιτικά και νομικά λανθασμένη την απόφαση αυτή.

Ακούστε τις δηλώσεις των Άρη Βέρρου και Κωστή Σιμιτσή στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη και Κώστα Φιλίδη:

Η φωτογραφία είναι από το enanews