Το “κράτος των Σκοπίων”, ο τουρισμός και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Επιτυχημένη θεωρεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τη συμμετοχή της στις τουριστικές εκθέσεις Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου-Επιμένει στις παραφωνίες περί "κράτους των Σκοπίων" η Αναστασία Ιωσηφίδου

54

Λίγο τουρισμό, λίγη μουσική και λίγη “Συμφωνία των Πρεσπών” είχε το τελευταίο δελτίο τύπου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Οι γνωστές παραφωνίες της κ. Ιωσηφίδου, οι οποίες έχουν εκφραστεί πολλάκις και ποικιλοτρόπως, κάνουν πάλι την εμφάνιση τους. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας δεν εκφράζει τις απόψεις της κ. Ιωσηφίδου και προφανώς θα πρέπει να υιοθετήσει τη νέα συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας (Βόρεια Μακεδονία) και να σταματήσει να την αποκαλεί υποτιμητικά ως “κράτος των Σκοπίων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση (με έντονα γράμματα το “μελανό” σημείο της ανακοίνωση):

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τουριστικών εκθέσεων του πρώτου διμήνου του 2019 με την συμμετοχή της Καβάλας στις εκθέσεις Βουκουρεστίου και Βελιγραδίου. Όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσία της Τουρκίας ιδιαίτερα στην έκθεση του Βουκουρεστίου ήταν ιδιαίτερα αναβαθμισμένη παρ’ όλα αυτά όμως το ενδιαφέρον των Ρουμάνων επικεντρώθηκε για μία ακόμη φορά στους ελληνικούς προορισμούς με κυριότερο την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή της , εξ ου και η συμμετοχή σε αυτήν όλων των δήμων της περιφερειακής μας ενότητας καθώς και πλήθους επαγγελματιών της περιοχής μας.

Για ακόμη μια φορά πρωταγωνίστησε το ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό καθώς το σχετικό έντυπο ήταν το πρώτο που εξαντλήθηκε . Ενδεικτικό της αναγνώρισης  που έχει αποκτήσει τα τελευταία τρία χρόνια η περιοχή μας στους Ρουμάνους η πρόταση που έγινε στην πρόεδρο της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου γνωστών καλλιτεχνών της χώρας αυτής ,μέσω του ΕΟΤ,  για την διοργάνωση στην Καβάλα εντός του έτους μεγάλης υπαίθριας συναυλίας με διάσημους καλλιτέχνες των δύο χωρών ως προπομπού μάλιστα  της καθιέρωσης σε ετήσια βάση στην πόλη μας ενός ελληνορουμανικού φεστιβάλ μουσικής.

Με τον τρόπο αυτό  για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε η δύναμη ενός συγκεκριμένου video clip  καλλιτέχνη που γυρίστηκε στην Καβάλα όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα και την καθιέρωση του προορισμού.   Συζητήθηκε ακόμη η διοργάνωση σε συνεργασία με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία , ενός fam trip δημοσιογράφων του οδικού και του γαστρονομικού  τουρισμού για την προβολή της Καβάλας και των νέων μοντέλων αυτοκινήτων της εταιρίας.

Κατά την διάρκεια και των δύο εκθέσεων υπήρξε ταυτόχρονη πρώτη εμφάνιση σε τουριστική έκθεση του κράτους των Σκοπίων με το νέο συνταγματικό του όνομα , ενώ οι δύο αποστολές είχαν σαφείς οδηγίες για πιθανές ενέργειες τους στα πλαίσια της νομιμότητας που γεννά η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η διοίκηση της επιχείρησης παρά την απόλυτη επιτυχία των δράσεων προβολής της Καβάλας για το πρώτο δίμηνο δεν εφησυχάζει , καθώς κρίνει ότι  η φετινή χρονιά είναι καθοριστική για το τουριστικό μας προϊόν και για τον λόγο αυτό συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας προσαρμόζοντας το ανάλογα με τις εξελίξεις.