Τι ζούμε Θεέ μου!

Γιαμαρέλου και Κεραμέως δεν έχουν βρεθεί στο ίδιο μέρος μαζί, ποτέ. Just sayin...

135

Μην τα ξαναλέμε: ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Θάλασσα, ήλιος, γοργόνες, θεία κοινωνία. Απ’ όλα έχουμε.

Και πίστη έχουμε και πατρίδα και οικογένεια. Μόνο εμείς. Κανείς άλλος.

Και δεν τα διαπραγματευόμαστε, ε. Όχι.

Δηλαδή, αν έρθει ένας επιστήμονας (άρα εχθρός της πίστης) και μας πει “μάγκες, από το κουταλάκι της θείας κοινωνίας, κολλάει το ρημάδι” εμείς θα πούμε “όχι, η αγάπη για το Χριστό θα μας σώσει”. Είναι σαν να σου λέει ο άλλος “είμαι φορέας του HIV” και εσύ να του πεις “μπες, η αγάπη μας θα μας σώσει”. ΟΚ, γίνομαι αισχρός, ξέρω, αλλά δεν μπορώ. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα!

Σε όλο τον κόσμο συζητούν πώς θα περιορίσουν την εξάπλωση του κορον.., κοραν.., κορονα.. αυτό τελοσπάντων και εμείς συζητάμε δημοσίως αν κολλάει από το κουταλάκι της θείας κοινωνίας! Και δεν φταίνε μόνο οι πιστοί. Καλά, φταίνε και αυτοί γιατί ανάθεμα με αν αυτό είναι Χριστιανισμός και όχι αγνός τελετουργισμός (δικιά μου λέξη, μην την πάρει κανείς). Όταν λοιμωξιολόγος βγαίνει στα κανάλια και λέει “κοινωνείτε, να σας μυρίσει θέλει” , ή όταν όποια συζήτηση και να δεις στη τηλεόραση για τον κορων.. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ (εν τω μεταξύ θα πεθάνουμε και δεν μάθουμε και ποιο είναι το σωστό) συμμετέχει και ένας ιερέας, ε τότε καλά να πάθεις.

Και άντε εσύ. Εμάς δεν μας σκέφτεσαι; Και άντε πες, δεν σκέφτεσαι εμάς. Τις ευάλωτες ομάδες; Ούτε καν. Καλά εδώ βγήκε η Ράπτη και είπε “παιδιά κοινώνησα, δεν παθαίνετε τίποτα”. Βέβαια, εγώ θέλω να πέσουν μηνυσούλες για εξαπάτηση αν αρχίσει να κολλάει ο κόσμος.

Και πρώτα και κύρια στο Υπουργείο Υγείας. Γιατί άντε καλά, μπάλα δεν βλέπουμε, καρναβάλια δεν ντυνόμαστε, στα ΚΑΠΗ δεν πάμε (σωστά και όμορφα αυτά), στις εκκλησίες; Εκτός και αν είναι της γραμμής Γιαμαρέλλου οπότε πάσο.

Αυτό το πράγμα όμως εγώ δεν το δέχομαι. Να βγάζουμε δόντια όταν νιώθουμε ότι πάει κάποιος να “αμφισβητήσει” αυτό που πιστεύουμε, αλλά, όταν εμείς οι ίδιοι το αμφισβητούμε, δεν τρέχει κάστανο. Γιατί, η κοινωνία-κοινωνία, αλλά και το γαμωσταυρίδι στον πρόσφυγα-γαμωσταυρίδι στον πρόσφυγα.

Γιατί, μάγκα μου, δεν θα σε πιάσει η ευλογία εσένα, που πριν πας στην εκκλησία ρίχνεις όλο τον απάνθρωπισμό σου στο πληκτρολόγιο. “Καλά του κάνουν” του πρόσφυγα που τον πυροβολούν; Δείξε μου λίγο, σε ποιο σημείο της Αγίας Γραφής το λέει αυτό; “Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη;”. Σοβαρά; Και σε πειράζει να σου πουν αν πρέπει να κοινωνήσεις;

Εμένα μου θυμίζει αυτό που στο ποδόσφαιρο κάνεις τάκλιν στην καρωτίδα και νομίζεις ότι αν ζητήσεις συγγνώμη από τον αντίπαλο σου που σφαδάζει στο γρασίδι θα γλυτώσεις την κόκκινη. Μπα.

Κριτής δεν είμαι, αλλά δεν αξίζει να μεταλάβεις. Γιατί-guess what- δεν πιστεύω ο Χριστός να μην σε ‘χει πάρει πρέφα τι παλιάνθρωπος είσαι. Γιατί, αν εύχεσαι ΘΑΝΑΤΟ σε δυστυχισμένους, δεν είσαι, όχι απλά Χριστιανός, αλλά άνθρωπος.

Γι’ αυτό σου λέω. Μην μεταλάβεις. Θα μας κολλήσεις.