Τι έγινε νεοφιλελέ; Σου γυάλισε το δημόσιο;

Κακοήθειες με μάσκα, γάντια μιας χρήσης, Detol και χλωρίνη, για τα μάτια σας και μόνο τώρα που (ΔΕΝ;;; ) αράζετε σπίτι

328

Να τα βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη.

Πρώτον, είμαστε λαός που είτε θα είμαστε χαλαρουίτα με καφεδάκι στην παραλία και δίπλα μας θα γίνεται φάση Mad Max, ή θα αδειάζουμε τα σούπερ μάρκετ και θα ψάχνουμε για ζάχαρη να κάνουμε κανα κέικ και θα πηγαίνουμε Σαντάνσκι μπας και βρούμε.

Δεύτερον, τα ξέρουμε όλα. Όλα ρε φίλε όμως. Κρίση με Τουρκία; Το ‘χουμε. Οικονομική κρίση; Τι να μας κλάσει. Κορονοϊός; Γελάμε. Και επειδή τα ξέρουμε όλα, θα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα οι γείτονες για να μπούμε στο Panic Room και να βγούμε με γένια μέχρι το γόνατο. Και όταν συνέλθουμε, να τα ξέρουμε και πάλι όλα.

Τρίτον, στα εύκολα γουστάρουμε ελεύθερη αγορά, ιδιωτική πρωτοβουλία, ανταγωνισμό, ο καθένας μόνος του, όταν όμως μας έχει μπει το αυγό στον πισινό παρακαλάμε για λίγο δημόσιο ακόμα. Δωσ’ μου λίγο ακόμα δημόσιο καλέ μου Υπουργέ, σε παρακαλώ.

Τώρα με τον κορονοϊό βλέπω όλα τα καλοπαίδια που ήθελαν να γκρεμίσουν τα δημόσια νοσοκομεία να βγαίνουν και να συγχαίρουν τον Κικίλια που προκήρυξε 1.500 θέσεις, αφού πρώτα είχε ακυρώσει την προκήρυξη του Ξανθού για 2.000 θέσεις στα νοσοκομεία, αλλά κλάιν. Και καλά που ήταν ο Ξανθός και πήγε και τον έπιασε και του ‘πε “παιδί μου, τι πρόσκληση είναι αυτή για έξι μήνες με 600 ευρώ; Ούτε οι κομπογιαννίτες δεν θα έρθουν”. Και την έκανε τη σύμβαση δίχρονη.

Και πάλι καλά που είχαμε κάποτε υπουργό υγείας τον Άδωνι και έδιωξε κόσμο απ’ τα νοσοκομεία γιατί τώρα θα είχαμε συγχρωτισμό και, ξέρετε, στα πολλά άτομα χτυπάει ο κορονοϊός. Πολύ μπροστά ο Άδωνις.

 

και

Άντε κι αυτό:

Βέβαια, δεν έχουμε λύσει ακόμα το θέμα με την Θεία Κοινωνία.

Γιατί βγήκε ο Μητσοτάκης και είπε ότι είναι του διαβόλου. ΟΚ.

Μετά βγήκε ο Άδωνις και είπε “με ανώμαλους εγώ δεν μιλάω” ή “τη Θεία Κοινωνία δεν θα την ξαναβρίσεις” ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι.

Μετά βγήκε ο Πειραιώς και είπε “αν πιστεύεις πάρα πολύ σε κάτι, άφησε το να φύγει. Αν σ’ αγαπά πραγματικά, θα γυρίσει πίσω”. Ή μήπως είπε κάτι άλλο; Τεσπα, κάτι επιστημονικό ήταν πάντως.

Μετά αρρώστησε ο Μαρινάκης, που είναι κι αυτός του Πειραιώς και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Και δεν βγαίνει και η Κεραμέως να τοποθετηθεί και έχουμε μείνει μόνοι.

Έχει βγει κι αυτό το meme που βάζεις στίχους κάτω από κάθε κίνηση της διαδικασίας πλυσίματος χεριών και εμένα μου έρχεται πάντα αυτό:

Εμένα με στεναχώρησε που αρρώστησε η Μπόμπα. Πρώτον γιατί δεν την ήξερα την κοπέλα και ντράπηκα λίγο, δεύτερον γιατί όταν σε λένε Μπόμπα καλό είναι να μην αρρωσταίνεις και τρίτον γιατί είναι με τον Τανιμανίδη. Συμφορά μας.

Να πούμε εδώ ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Καβάλας που μας καλεί στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας. Θα προβλέψεις να έχουμε απόσταση δύο μέτρων μεταξύ μας.

Εγώ θα πάω. Και θα φταρνίζομαι συνέχεια. Και αν με κοιτούν θα λέω “συγγνώμη, δεν νιώθω πολύ καλά αυτές τις μέρες”.

Μπράβο και στους προπονητές που συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα στα παιδιά να πάνε προπόνηση. Γιόλο φάση.

Εντάξει, δεν είναι και φάση Αρκουμανέα που είναι φίλος του Κικίλια, που είναι φίλος του Μητσοτάκη, που είναι φίλο του Μαρινάκη και είναι καλό παιδί και καλά κάναμε και τον βάλαμε στον ΕΟΔΥ γιατί ποιον θα βάλουμε, κανέναν άξιο; Και καλά κάνει και μοιράζεται το βίντεο μαζί μας γιατί μερικές φορές νιώθω χαζός και μόνος.

Είμαστε σε καλά χέρια!

Πέρα απ’ την πλάκα. Ακούστε τι λένε οι ειδικοί. Αν η φάση μας γίνει σαν την Ιταλία δεν θα έχουμε γυρισμό. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με πριν. Για δύο μήνες, ας σοβαρευτούμε. Μετά μπορούμε να ξαναγίνουμε οι εαυτοί μας.

Υ.Γ. Το φωτοκολάζ με την Καβάλα με ή χωρίς κορονοϊό είναι δικό μου ρε! Αφήστε με να γίνω διάσημος για λίγες ώρες!