Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Όπου ακούς “τάξη”, ανθρώπινο αίμα μυρίζει

Ευριπίδης Ταρασίδης- Το εκλογικό αποτέλεσμα, τις επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχολίασε, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Στο νομό Δράμας, τα κόμματα της Αριστεράς καταγράφουν παραδοσιακά χαμηλά ποσοστά. Εν τούτοις, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση βουλευτή. Τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο, το σημαντικότερο κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα ήταν το γεγονός ότι “ξαναβρεθήκαμε με τους πολίτες”, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι την επόμενη περίοδο θα υπάρξει αντιστοίχηση της κοινωνικής με την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε στις κινήσεις της τοπικής οργάνωσης, η οποία εξάντλησε κάθε δυνατότητα ώστε να αυξηθεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα κατά 6 μονάδες.

Οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να ολοκληρωθούν

“Είχαμε πολύ σημαντικές επιτυχίες στο νομό Δράμας το προηγούμενο διάστημα και αυτό πιστώνεται στην οργάνωση και στον Χρήστο Καραγιαννίδη” τόνισε και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα παλέψει ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα. “Δημιουργήθηκαν δύο σχολές πανεπιστημιακού επιπέδου, που είναι μία κατάκτηση, η οποία δεν πρέπει και δεν μπορεί να παρθεί πίσω” και εκτίμησε ότι παρά της αντιρρήσεις της ΝΔ για τη δημιουργία του Νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου και της ανωτατοποίησης σχολών ΤΕΙ, η διαδικασία θα προχωρήσει.

Αναφέρθηκε στην ίδρυση τμήματος Κινηματογράφου στη Δράμα, σε συνεργασία με το ΕΑΠ, κίνηση που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία. Επισήμανε τη σημασία της οδικής ένωσης της Δράμας με την Αμφίπολη λέγοντα ότι “είχαμε τρεις διαφορετικές μελέτες από τρεις διαφορετικούς φορείς, ασύνδετες μεταξύ τους και πλέον έχουμε μία”  και τόνισε ότι το κομμάτι αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη Δράμα, τους πολίτες αλλά και την οικονομία της περιοχής και “δεν θα πρέπει να γίνει καμία υποχώρηση για επίσπευση των εργασιών”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις φυλακές Νικηφόρου Δράμας, δηλωσε ότι μέχρι τις αρχές του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, σημειώνοντας ότι το 2015 η κατάσταση ήταν σε τέλμα, ενώ μέσα σε 4 χρόνια “κατορθώσαμε να ξεκολλήσει το έργο”. Να σημειωθεί ότι έχουν προκηρυχθεί ήδη από τον Οκτώβρη του 2018, 258 μόνιμες προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, εξωτερικών φρουρών, διοικητικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων.

Επαρκές το πρώτο δείγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αναφερθείς στα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημείωσε ότι “όπου ακούς “τάξη”, ανθρώπινο αίμα μυρίζει” ενώ στηλίτευσε τις κινήσεις κατάργησης του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και της υπαγωγής του στο Προστασίας του Πολίτη, την υπαγωγή της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού και της ανάδειξης της ατζέντας “νόμος και τάξη”. “Θα πληρώσουν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας το να μην διαταράσσεται, δήθεν, η κοινωνική γαλήνη” και συμπλήρωσε λέγοντας ότι επιβεβαιώνονται οι φωνές και οι ιδεολογικές προκαταλήψεις της κυρίαρχης αντίληψης.

Ακούστε τη συνέντευξη του Θεόφιλου Ξανθόπουλου στην εκπομπή Καβάλα στο Κόκκινο (καθημερινά 10-12 π.μ):

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here