Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Καλά τα παλαμάκια, αλλά πληρώστε τα οφειλόμενα στο προσωπικό των νοσοκομείων

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της χώρας έχουν να πληρωθούν από πέρσι τις εφημερίες και τις υπερβάσεις τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, το προσωπικό των νοσοκομείων δεν έχει πληρωθεί τα ποσά που σχετίζονται με εφημερίες και υπερβάσεις από τον Δεκέμβρη.

«Καλά τα παλαμάκια κι οι δηλώσεις πίστης, εκτίμησης και συμπαράστασης, αλλά, όταν δεν υπάρχει ουσιαστική υποστήριξη κι αναγνώριση στο έργο των ανθρώπων που βρίσκονται στην προμετωπίδα της εθνικής προσπάθειας (για την κρίση του κορονοϊού), όλα είναι επικοινωνιακά τερτίπια», τόνισε.

Και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και ευαισθησίας της Πολιτείας απέναντι σ’ αυτούς, που, με κίνδυνο της δικής τους ζωής, δίνουν τη μάχη για να περιφρουρήσουν τη δημόσια Υγεία ως αγαθό, πρέπει να τους εξοφληθούν τα δεδουλευμένα και τα οφειλόμενα».

Επισήμανε ότι «αυτή η πανδημία αναδιατάσσει πλήρως το πολιτικό και το κοινωνικό σκηνικό. Καταρρέουν βεβαιότητες περί της ικανότητας της αγοράς να ρυθμίζει τα πάντα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες και αναδεικνύεται το προφανές ότι τα θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος παραμένουν έξω από τη σφαίρα των οικονομικών συναλλαγών. Δηλαδή, ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι όπλο και εθνική άμυνα για τη χώρα. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η προσπάθεια της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να ανατάξει το Σύστημα Υγείας, να κάνει προσλήψεις, να δημιουργήσει νέα κρεβάτια στις ΜΕΘ, να προσλάβει διοικητικό προσωπικό, το Σύστημα Υγείας –που έχει προβλήματα- δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο στην αποστολή του. Το αντιλαμβάνονται, πλέον, και άνθρωποι που ούτε ρέπουν προς την Αριστερά, ούτε εμπνέονται από τις αρχές και τις αξίες της. Ξαναμπαίνει, λοιπόν, στον δημόσιο διάλογο η σοβαρότητα κάποιων υποδομών, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται κάτω από δημόσιο έλεγχο».

Ακούστε τη συνέντευξη του Θεόφιλου Ξανθόπουλου στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»: