Θεόδωρος Μαρκόπουλος: Δεν υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης στην Καβάλα από τη φωτιά στο εργοστάσιο της Ξάνθης

Κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Καβάλας- Ήπιας μορφής περιστατικά αντιμετώπισε το νοσοκομείο Ξάνθης

Κώστας Φιλίδης – Την διαβεβαίωση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνου Χουβαρδά, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Καβάλας από τη ρύπανση που προκάλεσε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών της Ξάνθης, μετέφερε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Όπως είπε, 24 ώρες μετά την πυρκαγιά, ισχύουν όσα ανακοινώθηκαν από το Συντονιστικό Όργανο και αφορούν περιοχές του Νομού Ξάνθης. Αναμένονται μετρήσεις, που γίνονται επί 48 ώρες, οι οποίες θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες.

Έτοιμο το Νοσοκομείο

Καθησυχαστικός ήταν και ο διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, Αχιλλέας Γερόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε στην ίδια εκπομπή ότι, πέραν δύο περιστατικών ήπιας μορφής, δεν υπήρξε προσέλευση πολιτών στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα. Υπογράμμισε, δε, ότι τόσο το Νοσοκομείο όσο και το Υπουργείο Υγείας κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.

Υποδειγματική αντίδραση

Για την πυρκαγιά κι όσα επακολούθησαν μίλησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος του ιστότοπου «xanthi2.gr», που βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά στον τόπο του συμβάντος κι ο οποίος τόνισε ότι η αντίδραση τόσο από την επιχείρηση όσο κι από τους δημόσιους φορείς ήταν υποδειγματική και μεγαλύτερη κι από όσα ορίζουν οι νόμοι για τέτοιες περιπτώσεις.

Ακολουθούν οι συνεντεύξεις των Γιάννη Σιδηρόπουλου, Θεόδωρου Μαρκόπουλου και Αχιλλέα Γερόπουλου στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»: