Θάσος: Θερινό εργαστήρι Τέχνης για παιδιά και νέους

Τo «9ο Θερινό Σχολείο Τέχνης» θα πραγματοποιήσει στα Λιμενάρια Θάσου και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» για το διάστημα, από τις 9 ως τις 13 Ιουλίου 2019.

287

Η δράση είναι εθελοντική. Θα διεξαχθούν Εργαστήρια γλυπτικής, μουσικής, θεάτρου, κουκλοθεάτρου, σκάκι, φωτογραφίας, Body painting» με κόκκινη ώχρα Θάσου και εκμάθηση καγιάκ στην παραλία «Μεταλλεία Λιμεναρίων».

Η δράση υλοποιείται με την προσφορά των εκπαιδευτικών Κωνσταντίνου Βλαστάρη, Πελαγίας Λοβούλου, Λιάνας Πολυτίμη, Γεωργίας Χαμοξάρα και τη συνδρομή του Γιώργου Χαλκιά και του Γιώργου Ατζέμη και άλλων πολλών εθελοντών.

Στο πλαίσιό του θα διεξαχθούν τα Εργαστήρια με τις εξής θεματικές:
1. Γλυπτική, Λόβουλος Κώστας, Γλύπτης
2. Μουσική, Ζαγοριανός Άγγελος, Μουσικός
3. Θέατρο, Βισέρη Ελένη, υπ. Θεατρ. Ομάδας.
4. Κουκλοθέατρο, Καλαϊτζίδης Ιορδάνης, ερασιτέχνης ηθοποιός-εμψυχωτής
5. Σκάκι, Μπότσαρης Γιάννης, Προπονητής Σκάκι
6. Φωτογραφία, (Φωτογραφικός Ομ. Καβάλας)
7. «Λογοτεχνικό εργαστήρι» εργαστήρι δημιουργικής γραφής Βιολιτζή Γεωργία, Φιλόλογος
8. «Body painting» με κόκκινη ώχρα Θάσου» – Ενημέρωση και δράσεις για τα πρώτα υπόγεια ορυχεία της Ευρώπης (Τζίνες Θάσου 20.000 π.Χ.) Εργαστήριο, Κυριώτη Ελένη, Αρχαιολόγος.
9. «Η τέχνη της θάλασσας», ημέρα εκμάθησης καγιάκ, στην παραλία «Μεταλλεία Λιμεναρίων».

Τα Εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά και νέους από 6 έως 20 ετών και θα λειτουργήσουν για μια εβδομάδα, (5 ημέρες, από την Τρίτη 9 Ιουλίου ως το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019). Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ από την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2019. ( Γράφουμε στη μηχανή αναζήτησης ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ). Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 3 Ιουλίου 2019, στις 09.00 το πρωί, στις Αποθήκες Μεταλλείων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δήλωση συμμετοχής:
https://docs.google.com/forms/d/1QvW7dF58089OcFga42z0c7Z4gJ9pKoUznWX-ltuvS7M/edit