Θ.Καλπακίδης: Αναμένονται αντιδράσεις από τους αγρότες για τον διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών

«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στην δημόσια τηλεόραση, για το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και που οδηγεί σε διπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς των αγροτών.

Συγκεκριμένα, αναμένεται αύξηση της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς στα 220 € τον μήνα από 114 € που είναι σήμερα. Δηλαδή, ένα ζευγάρι αγροτών θα κληθεί να καταβάλει 5.280 € το έτος, έναντι των 2.736 € που καταβάλει σήμερα!

Το νομοσχέδιο, βεβαίως, αφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, πέραν των αγροτών, γεγονός που άρχισε να προκαλεί τις πρώτες αντιδράσεις, ενώ όλοι περιμένουν να δουν αν, όντως, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τέτοιες ρυθμίσεις, ώστε να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και οι αγρότες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής διαμαρτυρήθηκε, μεταξύ άλλων, διότι, όπως είπε, η Κυβέρνηση, αντί να βρει τρόπους μείωσης του κόστους των αγροτικών προϊόντων, ώστε να είναι ανταγωνιστικά με τα εισαγόμενα, προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα, αυξάνοντας την φορολόγηση των αγροτών.

Ακούστε την συνέντευξη του Θέμη Καλπακίδη στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο» (Δευτέρα-Παρασκευή 10 πμ-12 πμ):