Τέλος στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Τάσου Τεφρωνίδη

Χώρισαν οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και του Τάσου Τεφρωνίφη λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων σε σημαντικά θέματα του Δήμου Ξάνθης

Στο πρόσωπο του Τάσου Τεφρωνίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης θεώρησε ότι βρήκε τον ιδανικό άνθρωπο για να ηγηθεί της προσπάθειας διεύρυνσης στο Δήμο Ξάνθης, με στόχο τη νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις που προέκυψαν στην πορεία υποχρέωσαν τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συνενωτικό διαζύγιο. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σημειώνοντας τα εξής:

«Εκτιμούμε ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον φετινό Μάη και είχε ως στόχο της την παρέμβασή μας στο Δήμο Ξάνθης έχει εξαντλήσει τα όριά της.  Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, τότε, είχε  ξεκινήσει μια διαδικασία εξεύρεσης  προγραμματικών και προοδευτικών συγκλίσεων με πρόσωπα και πολιτικούς χώρους  βάσει συγκεκριμένων αξόνων  που αφορούσαν στην:

  • Ανατροπή στο τέλμα και στη στασιμότητα που έχει καταδικάσει τον Δήμο μας και τους πολίτες του, η απερχόμενη δημοτική αρχή.
  • Συμφωνία για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικο–διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις για τους ΟΤΑ βάσει της απλής αναλογικής.
  • Συγκρότηση μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, τον φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία.
  • Εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής, οικολογικής πολιτικής.

Βάσει των παραπάνω  είχαμε καταλήξει στην  υποστήριξη του Τάσου Τεφρωνίδη ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης.

Η προσπάθεια αυτή έχει λήξει καθώς διαπιστώθηκαν:

α) διαφωνίες στην υλοποίηση της ιδέας και στη λειτουργία της,

β) αποκλίνουσες απόψεις, καθώς αναπτύσσονταν όλες οι πτυχές της κοινής προσπάθειας.

Πιο συγκεκριμένα αναδύθηκαν διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις σε θέματα που είναι σημαντικά για τον Δήμο Ξάνθης.

Το βλέμμα μας και οι αναφορές μας αναφέρονται σε όσα θέλουμε να γίνουν στο Δήμο. Έχουμε το θάρρος να διαπιστώνουμε λάθη και να διορθώνουμε τις προσπάθειές μας με δημόσιο και ξεκάθαρο τρόπο. Στον πυρήνα της προσπάθειάς μας βρίσκεται η αγωνία μας να αλλάξει ο Δήμος της Ξάνθης και το ενδιαφέρον να επιτευχθεί αυτός ο στόχος με ανοιχτές και διαφανείς  διαδικασίες.

Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις συλλογικές διαδικασίες ως μοναδική εγγύηση μιας άλλης πρότασης για την αυτοδιοίκηση απέναντι στο αποτυχημένο δημαρχοκεντρικό μοντέλο άλλων εποχών».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του μέχρι πρότινος υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Τεφρωνίδη:

Θέλοντας να διευκολύνω την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης από το αδιέξοδο που προέκυψε με την τελείως διαφορετική πολιτική λογική για το πως θα πρέπει να λειτουργεί και να συγκροτηθεί ο συνδυασμός μου για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου η επιστροφή της πρότασης που μου έκανε ήταν πλέον μονόδρομος .

Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη απο τους συμπολίτες μου που αγκάλιασαν με θέρμη την υποψηφιότητα μου , αλλά παράγοντες έξω απο την λογική μου και για να διαφυλάξω την ακεραιότητα και τον πολιτικό προσανατολισμό μου, με ώθησαν να μη δεχθώ πλέον αυτήν -κατά τα αλλα- τιμητική πρόταση.

Ήταν πλέον αδύνατο να μπορέσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες μου για ένα δήμο που πραγματικά αξίζει σε αυτήν την πόλη . Όλο αυτον τον καιρό συνάντησα και μίλησα με συμπολίτες μου που πραγματικά ενδιαφέρονταν για την αγαπημένη μας πόλη , ένιωθα οτι έβλεπαν στα μάτια μου οτι θα μπορούσαν να συνεχίζουν να ελπίζουν στην μεγάλη ανατροπή που θα έδινε στην πόλη μας την αίγλη που της αξίζει . Ελπίζω να αρκεί ο χρόνος τον 7 μηνών που απομένουν για την αναζήτηση άλλου υποψηφίου .

Θέλω να ευχαριστήσω τους καινούργιους φίλους και συνοδοιπόρους που απέκτησα σε αυτό το σύντομο ταξίδι , τους διαβεβαιώνω οτι έχουν πλέον μείνει στην καρδιά μου.
Παραμένω ενεργός πολίτης.