ΤΑΣΟΣ ΒΥΖΙΚΙΔΗΣ: Στόχος μας η άνοδος στην Α1’ – Δεν καρποφόρησαν οι επαφές μας με τον Δήμο Καβάλας

Ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ με αμαξίδιο του Α.Ο Καβάλα (πρώην Ίρις), Τάσος Βυζικίδης, μίλησε για το νέο αυτό ξεκίνημα της ομάδας του, τους στόχους της στο πρωτάθλημα αλλά και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει.

 

«ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΑΣ – ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ»

«Είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη της παραολυμπιακής επιτροπής. Πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε και τα 20 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Χαρίσαμε στην Ελλάδα και στην πόλη μας, παραολυμπιακά μετάλλια, αθλητές που ήταν μέλη στα Εθνικά μας συγκροτήματα και γενικά θεωρώ πως μέχρι τώρα έχουμε κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια. Το άσχημο είναι πως περιμέναμε μεγαλύτερη αναγνώριση από τις τοπικές αρχές, ως ένας σύλλογος που έχει φέρει τόσο μεγάλες επιτυχίες στην πόλη της Καβάλας.»

«ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΑΝ – Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΔΥΟ ΑΜΑΞΙΔΙΑ»

«Δυστυχώς οι επαφές μας με τον Δήμο Καβάλας για την παροχή τριών αγωνιστικών αμαξιδίων δεν καρποφόρησαν. Αυτό θα μας έλυνε το πρόβλημα της αντικατάστασης των παλιών αμαξιδίων των οποίων έχουμε στην διάθεση μας αυτή την στιγμή. Μέχρι στιγμής, ο βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Μορφίδης, με δικές του ενέργειες μας εξασφάλισε δυο αγωνιστικά αμαξίδια. Δυστυχώς όμως χρειαζόμασταν και τα τρια επιπλέον για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Για εμάς ήταν άκρως αναγκαία. Ότι είναι για τους αθλητές τα υποδήματα, είναι για εμάς τα αμαξίδια. Είναι σαν να λέμε να παίζει κάποιος αθλητής βόλλευ με σκαρπίνι.»

«ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ»

«Τελευταία χρονιά που το πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο χωρίστηκε σε Α1’ και Α2’ ήταν πριν 15 χρόνια. Τότε δεν μπόρεσε να υποστηριχτεί αυτό το πρωτάθλημα καθώς είχε μεγάλα ταξίδια. Φέτος η Α1’ είναι με λιγότερες ομάδες και η Α2’ χωρίζεται σε Βορρά και Νότο. Στον Νότο να σημειωθεί πως προστέθηκαν δυο νέες ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Πλέον θα είμαστε αντίπαλοι με τον κύριο Γιαννακόπουλο και τον κύριο Αγγελόπουλο.»

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α1’»

«Ο στόχος της ομάδας μας είναι υψηλός. Είναι να ανέβουμε στην Α1’. Έχουμε τις δυνατότητες, είμαστε προετοιμασμένοι από τον Σεπτέμβριο, έχουμε στις τάξεις μας τον Τσίλη, ο οποίος είναι σε εκπληκτική φόρμα αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Πιστεύω πως στο τέλος θα τα πάμε πάρα πολύ καλά.»

«ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ»

«Στόχος μας το επόμενο Διεθνές Τουρνουά «Rebound Φιλίας» να είναι καλύτερο από το φετινό. Θέλουμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε σε επαφές, θέλουμε να οριστικοποιήσουμε τις συμμετοχές, πάντως όσοι ήρθαν στο περσινό τουρνουά, θέλουν να συμμετέχουν και φέτος. Δυστυχώς με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορούμε να καλέσουμε περισσότερες ομάδες καθώς δεν υπάρχουν χώροι στα αποδυτήρια. Ίσως εάν ο Δήμος Καβάλας μπορούσε να μας «δανείσει» κάποια από αυτά τα ξύλινα οικίσματα ώστε να τα χρησιμοποιούν οι ομάδες για να αποθηκεύουν τον εξοπλισμό τους. Εμείς πάντως θα μπορούσαμε να φέρουμε ομάδες Παγκοσμίου επιπέδου εάν μας δινόταν η ευκαιρία.»

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

 

 

Επιμέλεια: Νάκης Κομνηνός