Τάνια Ελευθεριάδου: Το μόνο σχέδιο της ΝΔ για τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ είναι το ξεπούλημά τους

Κριτική στα όσα ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, άσκησε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου.

«Η Νέα Δημοκρατία υλοποιεί αυτό που είχε στο νου της από την πρώτη στιγμή: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ», τόνισε. Κι εξήγησε λέγοντας πως «πρώτα αύξησε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, επιβαρύνοντας αναίτια τα νοικοκυριά και κάνοντας περίπου 40.000 καταναλωτές να αλλάξουν πάροχο. Επίσης, επέφερε ένα βαρύ πλήγμα στα εργασιακά δικαιώματα των νέων εργαζομένων στην επιχείρηση, σε αντίθεση με τα διευθυντικά στελέχη και τις διοικήσεις που τους αύξησε τους μισθούς, οι οποίοι γίνονται μεγαλύτεροι κι από αυτούς των υπουργών(…)

Δεν παρουσίασαν κανέναν προϋπολογισμό και κανέναν ενεργειακό σχεδιασμό για το μέλλον της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ. Δεν διασφαλίζεται ότι οι ιδιώτες θα προχωρήσουν σε επενδύσεις, ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια και στην πόλη της Καβάλας. Ούτε ότι θα έχουμε φτηνό ρεύμα. Θέτει σε κίνδυνο και το υφιστάμενο πρόγραμμα, που αφορά σε 35 πόλεις, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ κι έχει διασφαλιστεί χαμηλότοκο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

Άλλος μισθός το πρωί, άλλος το βράδυ!

Σημείωσε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να απορριφθεί η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφερε ψευδή στοιχεία, επικαλούμενες άσχετες αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Βεβαίως, αργά το βράδυ, αποδέχτηκε το λάθος του, γιατί δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς».

Αναφερόμενη στα εργασιακά ζητήματα του νομοσχεδίου, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί ένας που θα προσληφθεί στη ΔΕΗ σήμερα το απόγευμα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, να παίρνει 650 ευρώ, και να προσφέρει τις ίδιες εργασίες με έναν που δουλεύει δίπλα του και προσλήφθηκε σήμερα το πρωί, ο οποίος θα παίρνει τα τριπλάσια χρήματα. Άλλωστε, το βασικό επιχείρημά τους για τα εργασιακά στη ΔΕΗ δεν ισχύει, διότι δεν υπάρχει μονιμότητα στη ΔΕΗ. Από το 2012 όλες οι συμβάσεις είναι αορίστου χρόνου και μπορεί να απολυθούν, όπως κάθε εργαζόμενος σε ιδιωτική επιχείρηση. Ας σταματήσουν τον λαϊκισμό και την προσπάθεια να αντιδράσει ο κόσμος ενάντια σε δήθεν βολεμένους. Κι οποιοδήποτε κακό προηγούμενο δημιουργηθεί, θα έχει συνέπειες σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους».

Το τραίνο ταξιδεύει προς τις… καλένδες

Τέλος, αναφερόμενη στο σχέδιο για σιδηροδρομική Εγνατία, που θα έφερνα το τραίνο στην Καβάλα, δήλωσε πως «η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας πάει στις ελληνικές καλένδες. Δεν υπάρχει ούτε στα έμμεσα ούτε στα απώτερα πλάνα της Κυβέρνησης». Αυτό συμπέρανε από την απάντηση που πήρε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή. Επισήμανε, δε, το γεγονός ότι «δεν έχουν πάρει θέση οι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας». Δήλωσε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «μέχρι να πάρουμε μια οριστική και ξεκάθαρη απάντηση».

Ακούστε την συνέντευξη της Τάνιας Ελευθεριάδου στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο» (Δευτέρα-Παρασκευή 10 πμ-12 πμ):

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here