Τάνια Ελευθεριάδου: Ρουσφετολογικός μηχανισμός της ΝΔ η ΒΦΛ

Ευριπίδης Ταρασίδης- Η "έκπληξη", κατά πολλούς, του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Καβάλα, Τάνια Ελευθεριάδου έδωσε την πρώτη της συνέντευξη ως υποψήφια βουλευτής, στο Κόκκινο Καβάλας

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους που την έπεισαν ότι υπάρχει ανάγκη να συστρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, τόνισε τη σημαντική συνεισφορά της Κυβέρνησης στην επίλυση του ζητήματος των 180 απολυμένων (σ.σ. ήταν η δικηγόρος των περισσότερων εξ αυτών) και κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να συμπορευτούν σ’ αυτό το εγχείρημα, ασκώντας παράλληλα κριτική στη στάση του Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν ήταν έκπληξη η υποψηφιότητα μου»

Στη στενή επαφή των τελευταίων 3 χρόνων με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης λόγω της υπόθεσης του εργοστασίου λιπασμάτων απέδωσε την θετική της απάντηση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η Καβαλιώτισσα εργατολόγος. «Πρόκειται για μία εκλογική μάχη, στην οποία πρέπει ο καθένας να συμμετέχει από κάθε μετερίζι, καθώς υπάρχει ένα δίλημμα» σημείωσε και αναφέρθηκε στα δύο αντιπαραθετικά σχέδια για τη διακυβέρνηση της χώρας: «είτε του κ. Μητσοτάκη που θα έρθει ως οδοστρωτήρας για τα ασφαλιστικά εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών, είτε θα δώσουμε όλοι μαζί μία ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα για να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό του έργο και να το ολοκληρώσει προς όφελος της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδημάτων».

Τόνισε ότι δεν μπορούσε, ως εργατολόγος, να μην συμμετέχει ώστε να υπερασπιστεί «τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών» συμπληρώνοντας ότι «η λαίλαπα τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ,αν έρθει θα είναι καταστροφική για τα συγκεκριμένα δικαιώματα».

«Ή θα δουλεύει επταήμερο ο εργαζόμενος ή θα απολύεται»

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για θέσπιση επταήμερου στην εργασία, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι ή θα δέχεται ο εργαζόμενος να δουλεύει επτά μέρες ή θα απολύεται. «Θα είναι δικαίωμα του εργοδότη και όχι του εργαζόμενου η επταήμερη εργασία» συμπληρώνοντας ότι η πρόταση της ΝΔ για ατομικές συμβάσεις εργασίας θα είναι ένα εκβιαστικό δεδομένο για τους εργαζόμενους. Κάλεσε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να σκεφτούν ότι ψηφίζοντας ΝΔ βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς εκτός από την επταήμερη εργασία έχει προαναγγείλει και μία σειρά μέτρων που αφορούν τη μερική απασχόληση, την αποψίλωση του ΣΕΠΕ, τις ελαστικές μορφές εργασίας κτλ.

«Η ΝΔ εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο λιπασμάτων για ψηφοθηρικούς σκοπούς»

Την αδυναμία πρόσβασης προς της ΝΔ και τον βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο την περίοδο που υπήρχε το θέμα των 180 παρανόμως απολυμένων της ΒΦΛ ανέφερε η κ. Ελευθεριάδου, η οποία δήλωσε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ως «ρουσφετολογικός μηχανισμός της ΝΔ». «Εκμεταλλεύονται για ψηφοθηρικούς λόγους το εργοστάσιο καθώς βάζουν κόσμο με δίμηνα και τρίμηνα και στη συνέχεια, αφού πάρουν από αυτούς αυτό που θέλουν, δηλαδή τη ψήφο τους σε οποιαδήποτε εκλογική μάχη, τους απολύουν» συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βάλει ούτε έναν εργαζόμενο στο εργοστάσιο. «Αν είχε βάλει έστω και ένα εργαζόμενο εγώ δεν θα ήμουνα τώρα υποψήφια» κατέληξε.

Ακούστε τη συνέντευξη της Τάνιας Ελευθεριάδου στην εκπομπή Καβάλα στο Κόκκινο: