Συνέχεια της αγωνίας των Θάσιων για το ραντάρ-Καλούν τον Παναγιωτόπουλο να τοποθετηθεί

Δελτίο Τύπου της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Θάσου, μετά τη μεταφορά υλικών στο Υψάριο, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για πάγωμα των εργασιών

52

Την ανησυχία τους μετά την μεταφορά υλικών στην κορυφή του Υψαρίου εκφράζουν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τα οποία σταμάτησαν τις εργασίες στο σημείο, απομακρύνοντας τα κατασκευαστικά υλικά. Μάλιστα, καλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να τοποθετηθεί, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο δελτίο τύπου αναφέρουν:

Οι εξελίξεις στο θέμα της εγκατάστασης του ραντάρ ήταν ραγδαίες τις τελευταίες ημέρες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο νησί μας στις 18 Οκτωβρίου διαβεβαίωσε τον λαό της Θάσου για την αναστολή του έργου που όρισε η ΥΠΑ στην κορυφή του Υψάριου.

Έπειτα από περίπολο στο βουνό το βράδυ της Τετάρτης από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής διαπιστώθηκε ότι παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού, μεταφέρθηκαν υλικά στο βουνό για την δημιουργία της περίφραξης.

To μεσημέρι της Πέμπτης, μετά από μεγάλη κινητοποίηση, βρέθηκαν περί τα 80 άτομα στο χώρο και με ειρηνικό τρόπο απομάκρυναν όλα τα κατασκευαστικά υλικά. Για λόγους ευθιξίας τα υλικά μεταφέρθηκαν στον χώρο του Δήμου προς φύλαξη, όπου παρόν ήταν και ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης, ο οποίος για ακόμη μια φορά αντιτίθεται στις ενέργειες της ΥΠΑ. Στηρίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ως αρχή του τόπου την οποιαδήποτε παρέμβαση στο όρος Υψάριο.

Οι κάτοικοι του νησιού για άλλη μια φορά έδειξαν την αποφασιστικότητα και την αγωνιστική τους διάθεση απέναντι σε ένα έργο που αντιτίθεται στα θέλω και στα δεδομένα του νησιού. Εμμένουμε στις θέσεις μας και ζητούμε από τον κόσμο της Θάσου να βρίσκεται σε εγρήγορση και να αναφέρει οποιαδήποτε κινητικότητα αντιλαμβάνεται σχετικά με αυτό το έργο.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ:

Το περιβάλλον- Το φυσικό κάλλος- Τον τουρισμό – Την αξιοπρέπεια και την ζωή μας

«ΚΑΛΗ-ΚΑΚΗ ΚΕΡΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ!»

Υ.Γ.1 Κύριε Παναγιωτόπουλε, με όλο το σεβασμό, οι δηλώσεις στις 18/10 ήταν αντιφατικές και μάλλον καθόλα καθησυχαστικές, διότι ουδέποτε αναφέρθηκε ότι τα έργα είναι για την κατασκευή Νατοϊκού Ραντάρ, καθώς και ότι επρόκειτο για την τοποθέτηση ενός πομποδέκτη ,αλλά στην πραγματικότητα στη μελέτη αναφέρονται τέσσερις δέκτες.

Υ.Γ.2 Κύριε Παναγιωτόπουλε, ζητάμε την τοποθέτησή σας για την παρέμβαση της ΥΠΑ σε προστατευόμενη περιοχή ,κάτι για το οποίο έχει θέσει την αντίδρασή του ο Δήμος Θάσου με ομόφωνη απόφασή του.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα