ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Να δοθεί κίνητρο στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την διαιτησία

O παλαίμαχος Διεθνής διαιτητής και νύν πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας, Σταύρος Μάνταλος, μίλησε στην σημερινή αθλητική εκπομπή του σταθμού «Τρία Κόρνερ-Πέναλτυ» για το νέο του πόστο στον χώρο της διαιτησίας, την κατάσταση της Ελληνικής διαιτησίας σήμερα αλλά και τους στόχους που έχει θέσει να πέτυχει μέσω της νέας του ιδιότητας.

405

«ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ»

«Το φταίξιμο της έλλειψης διαιτητών στις Ενώσεις ξεκινά από την κεφαλή. Η ΚΕΔ αποφάσισε να με αφαιρέσει από τους πίνακες διαιτησίας χωρίς να λάβει υπόψιν την ηλικία αλλά και την πορεία μου μέχρι τότε στην διαιτησία. Στην Καβάλα, υπάρχει ένα διαιτητικό κενό στις υψηλές κατηγορίες μετά την αποχώρηση μου αλλά και την αποχώρηση του Βασίλη Καραβασίλη που ήταν βοηθός Superleague. Εμείς με την σειρά μας θα συνεχίσουμε την δουλειά που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι με στόχο να καλύψουμε αυτό το κενό και η Καβαλιώτικη διαιτησία να εκπροσωπείται και στην Superleague.»

«ΥΠΗΡΞΕ ΚΟΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ»

«Υπήρξε μια κοιλιά στην Καβάλα, με την αποχώρηση αρκετών αξιόλογων διαιτητών διότι δεν άντεξαν κάποια κατάσταση. Τώρα, θεωρώ πως χρειάζεται να δώσουμε ένα κίνητρο ώστε να ασχοληθούν νέα παιδιά με την διαιτησία. Για εμένα κίνητρο στην διαιτησία, ήταν ένας διαιτητής που τον είχα ως πρότυπο και ήθελα να γίνω σαν και αυτόν, γιατί όχι να τον ξεπεράσω. Θεωρώ λοιπόν πως το πρότυπο παίζει μεγάλο ρόλο. Είναι διαφορετικό να βλέπουν τον Μάνταλο που την μια Κυριακή σφύριζε στην Αθήνα, την άλλη στην Τούμπα και την μεθεπόμενη στην Κρήτη και άλλο να μην βλέπουν κανέναν. Θεωρώ πως μετά την δυνατότητα που μου δίνει η ΕΠΣ Καβάλας, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κινήσουμε το ενδιαφέρον νεαρών ανθρώπων και να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε ένα κίνητρο ώστε να ακολουθήσουν αυτό που αγαπήσαμε τόσο πολύ.»

«ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ»

«Η κατάσταση με τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι έχει αποθαρρύνει αρκετά την νέα γενιά να ασχοληθεί με την διαιτησία. Έγινε ένα μεγάλο λάθος από την τελευταία Επιτροπή Διαιτησίας, να επιλέξει να έχει μόνο ξένους διαιτητές στα μεγάλα παιχνίδια. Εγώ πιστεύω πως έχουμε πολύ καλούς Έλληνες διαιτητές που αν τους στηρίξουμε, θα αποδειχθεί πως είναι πολύ καλύτεροι από τους ξένους που έρχονται και παίζουν τα ντέρμπι της Superleague και του Κυπέλλου Ελλάδας. Να σας αναφέρω ότι το 2012 είχα τον πρώτο ορισμό μου σε ντέρμπι της Superleague, συγκεκριμένα στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Μεγάλη προσμονή και αγωνία για το πως θα τα πάω. Έπαιξα. Πήγα πολύ καλά σύμφωνα με τα σχόλια των ΜΜΕ και του φίλαθλου κόσμου και μια βδομάδα μετά κλήθηκα να σφυρίξω το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Τα κατάφερα και εκεί όντας νεαρός σε διαιτητική ηλικία. Για αυτό πιστεύω πως υπάρχουν αντίστοιχα ικανοί διαιτητές στον χώρο και σήμερα. Λάθη έχουμε κάνει και κάνουμε όλοι μας, αν στηριχθούν όμως τα νέα παιδιά της Ελληνικής διαιτησίας μπορούν να «τρέξουν» πιο γρήγορα από οποιονδήποτε ξένο έρχεται να σφυρίξει ένα ντέρμπι.»

«ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΨΥΧΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

«Στόχος μας από αύριο κιόλας είναι η ακόμη καλύτερη εκπαίδευση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού της Ένωσης και να μεγαλώσουμε τον αριθμό των διαιτητών που απαρτίζουν την Καβαλιώτικη διαιτησία. Εμείς θέλουμε να δούμε πως θα κινηθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό την νέα σεζόν και εμείς από την πλευρά μας θα προωθήσουμε την δουλειά μας, σε σχολεία, στο ΤΕΙ ώστε να προσεγγίσουμε νέο κόσμο. Επίσης ως νέα επιτροπή ετοιμάζουμε να προγραμματίσουμε ανοιχτή συγκέντρωση προς προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και ΜΜΕ ώστε να έρθουν κοντά μας, να δουν τι δουλειά κάνουμε, πως την κάνουμε και φυσικά να ενημερωθούν για τους κανονισμούς καθώς αρκετοί παράγοντες έχουν πλήρη άγνοια και βρίσκονται συνεχώς σε μια διάθεση να διαμαρτυρηθούν προς τον διαιτητή χωρίς να γνωρίζουν.»