Στα τελειώματα οι συζητήσεις για Καλαμίτσα και παλιό Νοσοκομείο;

Συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες έχει στην Αθήνα ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, προχωρούν προς επίλυση δύο χρονίζοντα προβλήματα, αυτά της ακτής Καλαμίτσα και του παλιού Νοσοκομείου.

Για την μεν Καλαμίτσα υπάρχουν δύο σενάρια: Ή να εισπράττει ενοίκια από τα καταστήματα ο Δήμος και να δίνει ποσοστό στην ΕΤΑΔ, ή το αντίθετο, με τον Δήμο να έχει την ευθύνη λειτουργίας και καθαρισμού της ακτής. Μάλιστα, ζητείται από την ΕΤΑΔ να συμμετάσχει στα έξοδα που απαιτούνται για τα έργα ανάπλασης της ακτής και των κτηριακών εγκαταστάσεων που υπάρχουν σ’ αυτήν.

Για το Νοσοκομείο, οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου και του Υπουργείου Οικονομικών συζητούν τις λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης, ώστε να παραχωρηθεί στον Δήμο, ο οποίος θα το μισθώσει πιθανώς για να μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Επίσης, σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος θα τεθεί το θέμα της οικονομικής συμμετοχής του Υπουργείου στην κατασκευή του έργου υδροδότησης χωριών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από το Κεφαλάρι. Σημειώνεται ότι υπήρχε σχετική δέσμευση από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε τη συνέντευξη: