«Να δώσουν φωνή» στα μικρότερα κόμματα μέσα στην Ευρωβουλή ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Στ. Θεοδωράκης

Τις βασικές αρχές και αξίες της ευρωπαϊκής αναγέννησης, όπως προτάθηκαν από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, για ελευθερία, προστασία, πρόοδο της Ευρώπης, παρουσίασε από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε τόνισε πως το μήνυμα των επικείμενων ευρωεκλογών για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι διπλό, «πρώτον να μην παραδοθούν στο δικομματισμό, δίνοντας φωνή και σε μικρότερα κόμματα και δεύτερον η Ελλάδα μετά από μια καραντίνα στην οποία βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια να πρωταγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας τις αρχές της ευρωπαϊκής αναγέννησης που προωθεί το Ποτάμι».

«Η οικονομία», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, «είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί σήμερα τους Έλληνες πολίτες μαζί με τους υψηλούς φόρους που καταβάλλουν, τις αυξημένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τη μαύρη εργασία των παιδιών τους». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας θα προέλθει μόνο με δύο τρόπους. «ο πρώτος είναι η μείωση του κομματικού κράτους και του πολιτικού χρήματος. Ο δεύτερος είναι να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα στη νέα γενιά, στους νέους ανθρώπους, να σπουδάσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα,, χωρίς να χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό», όπως είπε.