ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΩΤΙΑ: Μετανομοσία σήραγγας σε “Βασίλης Τσιάρτας”

Ή Τσάρτας, αναλόγως πώς το γράφει στη φανέλα του. Ναι ναι, κακοήθειες

340

Καθόμαστε και ασχολούμαστε με επουσιώδη ενώ δεν έχουμε λύσει τα σημαντικά. Παράδειγμα, λέγεται “Ερυθρού Σταυρού” ή “Νυρεμβέργης”; Είναι “Οσμάν Καβαλά” ή “Καβάλα”; Από που κλάνουν οι γοργόνες;

Όλα αυτά και άλλα πολλά, εμάς τους επαρχιώτες δεν μας απασχολούν. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον τουρισμό, τους μεθοριακούς σταθμούς, τα σύνορα. Και φυσικά εκτιθέμεθα. Γιατί θα έρθει ο άλλος και θα σου πει “πώς την λένε τη σήραγγα σου κύριε”; Τι θα πεις; Σήραγγα Συμβούλου;

Προσωπικά ντρέπομαι να το πω.

Ευτυχώς η αύρα Αθήνας που έχει φέρει ο Μακάριος αλλάζει κάπως την χωριατίλα και μας βάζει στο σωστό δρόμο. Και η πρόταση του για Σήραγγα Νικολάου Μάρτη, όχι απλά είναι λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης, αλλά μας πάει και ακόμα παραπέρα. Γιατί ανοίγει μία συζήτηση για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Την οποία βέβαια την έχει κάνει ήδη ο Δένδιας και έχει απαντήσει κιόλας. Γενικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών η ΝΔ είναι διπλό ημίχρονο-άσος τελικό.

Τέλος πάντων εμένα με προβληματίζει η στροφή της ΝΔ προς το κέντρο γιατί θα αφήσει μεγάλο κενό για τον Κασιδιάρη. Γι αυτό και αναγκάστηκε ο Μπογδάνος να πάει στη συγκέντρωση στην Βικτωρίας.

Αλήθεια, γιατί σας έπιασε ο καημός που πήγε με τους ακροδεξιούς; Τον είχατε για τύπου που σκάει με Άμστελ και μπάφο στα γρασίδια της πολυτεχνικής; Τον είχατε για τίποτα αναρχικούς που βλέπουν Νετφλιξ;

Α, να σας δώσω και μία είδηση: το Νετφλιξ σκέφτεται να κάνει σειρά τα δελτία Τύπου της Ιωσηφίδου. Δεν το μάθατε από μένα.

Μία άλλη πολύ θετική εξέλιξη για την Καβάλα μας είναι ότι, επιτέλους, εντοπίστηκε το πρόβλημα με τους γλάρους. Διότι, λέει, επειδή είμαστε ερωτική πόλη έρχονται εδώ και εγαμιόσαντο και μετά μας χέζουν τα αμάξια.

Το θέμα το φερε η Ιωσηφίδου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στην διάρκεια του οποίου ακούστηκαν σπουδαία πράγματα για την Αγιά Σοφιά, κυρίως από τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Να πω συγχαρητήρια στον πρόεδρο που το ξαναγύρισε σε τηλεδιάσκεψη γιατί μέσα στη βιβλιοθήκη δεν πιάνει καλά το 3G και ο Μάκης Παπαδόπουλος ήταν λίγο εκτός. Μαθαίνω ότι δεν του έρχονταν τα μηνύματα για το τι θα πει και έπαιζε θέμα αντιπολίτευσης.

Επιστρέφω στα ελληνοτουρκικά. Τα πράγματα είναι απλά. Μποϊκοτάρουμε τις τούρκικες λέξεις. Δηλαδή, πάμε στον παντοπώλη και του ζητάμε ένα υδροπεπόνι. Προς θεού, όχι καρπούζι! Επίσης, λέμε στο διατροφολόγο μας να μας γράψει να τρώμε πηγμένο γάλα και σε καμία περίπτωση γιαούρτι! Επίσης, όταν μαλώνετε με τη δικιά σας, μη τυχόν και γυρίσετε και πείτε ότι είχατε έναν καυγά, αλλά μία φιλονικία.

Αυτά θα μας τα μάθει ο Συρίγος, του έχω εμπιστοσύνη.

Τώρα βέβαια παίζει ένα θεματάκι με την κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτική Ερντογάν στα εσωτερικά, αλλά θα το δούμε πώς θα το σώσουμε. Δηλαδή οκ, τα χέρια της αστυνομίας λύθηκαν, η Βουλή κυνηγάει δημοσιογράφους, η κυβέρνηση κυνηγάει Εισαγγελείς, ο Κυριάκος χτίζει ξενοδοχείο σε δάσος που κάποια στιγμή θα καεί, πες αυτά συμβαίνουν και σε άλλες δημοκρατίες όπως την Γκαμπόν, το Νότιο Σουδάν και την Μιανμάρ. Να προσέξουμε όμως την χαλάρωση μην μας φύγει και φυλακίσουμε κανέναν συγγραφέα γιατί τότε, δεν μας βλέπω καλά.

Κλείνοντας, να σας πω ότι δεν θα εκπλαγώ καθόλου δακρύσουν οι τηλεοράσεις μας όταν παίζουν τούρκικα σίριαλ.