Πήγε με στρατιωτικό ελικόπτερο ο κ. Μητσοτάκης, διήμερο σε Αντίπαρο και Επίδαυρο;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πέταξε απευθείας για την Αντίπαρο με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

Αίσθηση προκάλεσε η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης. Ακόμα περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί η πληροφορία ότι για την μετακίνηση του πρωθυπουργού χρειάστηκε να επιστρατευθούν ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πέταξε απευθείας για την Αντίπαρο με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο χρησιμοποιείται για μετακινήσεις υψηλών προσώπων. Ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για την επιστροφή.

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης

Ανακοίνωση με ερωτήματα σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται την επιστράτευση ελικοπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

– Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο – Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;
– Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;

Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Περιμένουμε απαντήσεις.