ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ: Στόχος να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται – Κάτι γίνεται λάθος στις αναπτυξακές ηλικίες

Ο προπονητής της ΑΕΚ Καβάλας, Παύλος Προβατίδης, μίλησε στην σημερινή εκπομπή «Τρία Κόρνερ-Πέναλτυ» για την φετινή πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, για τους στόχους που έχει θέσει αλλά και για τις αναπτυξιακές ηλικίες.

 

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ 8Η ΘΕΣΗ – ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΑ»

«Στην αρχή της σεζόν προβληματιστήκαμε. Όχι επειδή το υλικό που έχουμε δεν είναι ποιοτικό, αλλά επειδή δεν θέλαμε να φορτώσουμε τους παίκτες μας με παραπάνω άγχος από το ήδη υπάρχον, πράγμα που μπορεί να τους μπλόκαρε. Η ΑΕΚ με την αγωνιστική κατάσταση την οποία βρίσκεται δεν κοιτάζει καθόλου τι γίνεται κάτω της, εμείς θέσαμε στην αρχή της σεζόν ως στόχο την πεντάδα και θα εξαντλήσουμε όλες μας τις πιθανότητες για να καταφέρουμε να τον πετύχουμε. Εμείς δεν είμαστε ικανοποιήμενoι με την 8η θέση που κατέχουμε στην βαθμολογία.»

«ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ»

«Το παιχνίδι με τον Κεραυνό Κρηνίδων αυτή την αγωνιστική μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι. Όσο δύσκολο είναι ένα παιχνίδι με την Δόξα Θεολόγου ή τον Βύρωνα, τόσο δύσκολο είναι και αυτό με τον Κεραυνό. Είναι ένα παιχνίδι όπου εμείς θα έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο ενώ στα παιχνίδια κόντρα στους πρωτοπόρους, περιμένουμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Κανένα παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο.»

«ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»

«Ο στόχος μου από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στην ΑΕΚ Καβάλας, ήταν η παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους/ανάπτυξη τους μέσα από το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Στόχος μας η δημιουργία μιας νεανικής ομάδας η οποία θα έχει ως στόχο τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, ώστε και το επίπεδο των ποδοσφαιριστών να ανεβαίνει. Φυσικά το ταλέντο δεν είναι αρκετό, χρειάζεται δουλειά και προσωπικότητα από τους ποδοσφαιριστές.»

«Η ΚΑΒΑΛΑ 2004 ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ»

«Η δημιουργία της Β’ ομάδας, που επετεύχθη με την συνεργασία μας με την Καβάλα 2004, έχει ως στόχο να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά που δεν θα είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με την ΑΕΚ στην Α’ Κατηγορία. Εμείς δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε τα παιδιά, ανάμεσα σε 31 παίκτες δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν όλοι. Έτσι η Καβάλα 2004 δίνει την ευκαιρία σε παιδιά να αγωνιστούν στην Β’ Κατηγορία και να αποδείξουν μέσα από αναμετρήσεις πως μπορούν να αγωνιστούν και παραπάνω.»

«ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ»

«Νιώθω ενοχές τα τελευταία χρόνια ως προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες που δεν έχουμε βγάλει ένα μεγάλο ταλέντο σαν Νομός Καβάλας εκτός του Λευτέρη Λύρατζη. Κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά είμαι βέβαιος πως κάτι γίνεται λάθος. Οι μεικτές μας ομάδες τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να περάσουν την α’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Πρέπει να καθήσουμε να σκεφτούμε τι πάει στραβά»

 

Επιμέλεια: Νάκης Κομνηνός