ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ: Ο ΑΟΚ είναι μια βαριά φανέλα και πρέπει πάντα να προσπαθεί για το καλύτερο

Στην σημερινή αθλητική εκπομπή του σταθμού «Τρία Κόρνερ-Πέναλτυ» μίλησε ο προπονητής του Α.Ο Καβάλα, Παύλος Δερμιτζάκης, για τον σχεδιασμό του ρόστερ, το καλοκαίρι που βρήκε την ομάδα να επιστρέφει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα αλλά και για τους στόχους της ενόψει της νέας σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

 

Διαβάστε παρακάτω μέρος των δηλώσεων του.

 

«Η FOOTBALL LEAGUE ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ»

«Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά δύσκολο. Η ομάδα γύρισε μετά από αρκετά χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες και όπως γνωρίζετε οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και εμείς προσπάθήσαμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στο οικονομικό αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ευτυχώς για εμάς, τα πράγματα με την Football League ήταν σχετικά ξεκάθαρα, τα μεγάλα προβλήματα τα έχει η Superleague 2 καθώς τα μεγάλα ποσά τα οποία τις υποσχέθηκαν μέσω τηλεοπτικών συμβολαίων, δεν μπορούν να καλυφθούν. Εγώ ήμουν εξ’ αρχής κατά της αναδιάρθρωσης όπως έγινε, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει βάση στην Ελλάδα και θα προτιμούσα η Football League να παρέμενε Β’ Εθνική και να χωριζόταν σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο, με PlayOffs και PlayOut. H Football League δυστυχώς είναι μια κατηγορία με περιορισμένα έσοδα αλλά με αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις.»

«ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ»

«Ο ΑΟΚ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ξεφύγει από το οργανόγραμμα το οποίο φτιάξαμε πέρσι. Το οργανόγραμμα είναι δομημένο ώστε να δίνουμε βάση κυρίως στα παιδιά του Νομού. Το καλοκαίρι θέσαμε ως στόχο την ανανέωση του 60% του περσινού ρόστερ. Κάτι που δεν καταφέραμε να κάνουμε καθώς δεν συμφώνησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές με την προσφορά την οποία τους έγινε. Εμείς λοιπόν, προσπαθήσαμε να καλύψουμε αυτά τα κενά με ποδοσφαιριστές που είτε είναι από τον Νομό, είτε αγωνίζονταν σε κάποια ομάδα του Νομού.»

«Ο ΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ»

«Το ρόστερ είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ώστε να εκπροσωπήσει την μεγάλη ομάδα του Νομού σε αυτό το πρωτάθλημα και να πετύχει τους αγωνιστικούς στόχους της. Στόχοι που αρμόζουν στην φανέλα και την ιστορία του ΑΟΚ. Όλες οι ομάδες έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα, καθώς έκαναν πρωταθλητισμό στην Γ’ Εθνική την περσινή χρονιά, όμως ο ΑΟΚ είναι μια βαριά φανέλα και πρέπει πάντα να διεκδικεί το καλύτερο. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρώτο μισό της σεζόν και στην συνέχεια να αξιολογήσουμε την πορεία μας και να κινηθούμε ανάλογα τον Ιανουάριο ώστε να ξεκαθαρίσει εάν θα μπορούμε να διεκδικήσουμε την σερί άνοδο μας στην Superleague 2.»

«Ο ΧΑΝΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ»

«Εμείς μέσα από τα φιλικά της προετοιμασίας μας, είδαμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας. Μια αδυναμία μας ήταν και η δημιουργία επιθετικών προδιαγραφών. Έτσι η προσθήκη ενός ποιοτικού ποδοσφαιριστή όπως ο Άγγελος Χαντί, θα μας βοηθήσει με την εμπειρία και την ποιότητα του. Θεωρώ πως η προσθήκη του είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε στην λήξη της μεταγραφικής περιόδου.»

«ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ»

«Η εμπειρία μου, μου έχει δείξει πως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα ανεξαρτήτως αν είναι εντός ή εκτός έδρας. Το ότι εμείς ξεκινάμε με δυο εντός έδρας αναμετρήσεις δεν μπορεί να κριθεί ως βατό πρόγραμμα. Κυρίως επειδή τις πρώτες αγωνιστικές οι ομάδες δεν είναι 100% έτοιμες και συνήθως ο φιλοξενούμενος «βολεύεται» με δυο αποτελέσματα. Αυτό που εγώ κοιτάζω δεν είναι το πρόγραμμα αλλά η σοβαρότητα που πρέπει να δείξουμε σαν ομάδα.»

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ»

«Ο Θιναλιακός είναι μια άγνωστη ομάδα για εμάς. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να μαζέψουμε όσα στοιχεία μπορούμε ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης. Πιστεύω ότι αν εμείς είμαστε στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε και συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε ένα καλό παιχνίδι με μια πρόκριση. Εμείς θέλουμε για τρεις λόγους να συνεχίσουμε στο Κύπελλο Ελλάδας. Αρχικά αυτά τα παιχνίδια δίνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν θα παίρνουν τόσο σε παιχνίδια πρωταθλήματος. Δεύτερον είναι το οικονομικό όφελος, κυρίως εάν προχωρήσουμε και συναντήσουμε κάποια ομάδα της Superleague. Τρίτον είναι το πρεστίζ της ομάδας, να προσπαθήσουμε να διαγράψουμε μια αξιόλογη πορεία σε αυτόν τον θεσμό.»

«Ο ΑΟΚ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ»

«Ο ΑΟΚ θέλει την στήριξη του κόσμου και των Καβαλιωτών επιχειρηματιών. Αυτή η ομάδα ανήκει στην πόλη και η πόλη θα πρέπει να την αγκαλιάσει.»

 

Επιμέλεια: Νάκης Κομνηνός