Παρουσία Νοτοπούλου στην έναρξη του 1ου Συνεδρίου για τον Καπνό

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο για τον καπνό

Θέμα του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορία Καπνού (ΙΚΚΙΚ) είναι «Ο καπνός στην ιστορία: οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές προσεγγίσεις». Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής και τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας. Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι θεσμών και της εκκλησίας, πανεπιστημιακοί και φοιτητές παρακολούθησαν την επίσημη έναρξη του συνεδρίου.

Στην τελετή το παρών έδωσε η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό συγχαίροντας όλους τους συντελεστές και τονίζοντας τη σημασία του καπνού στην ιστορία της Καβάλας. Στο χαιρετισμό που απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και συνεργαζόμενων πανεπιστημίων συμφώνησαν στο σπουδαίο ρόλο που έπαιξε ο καπνός στη σύγχρονη ιστορία της περιοχής, στην αναγκαιότητα διατήρησης της μνήμης και εξέφρασαν την επιθυμία τους αυτό το συνέδριο να γίνει θεσμός.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΙΚΚΙΚ, Γιάννης Βύζικας αναφέρθηκε στην πρωτοπορία του εργατικού κινήματος, τις τομές που κατάφεραν με τους αγώνες του οι καπνεργάτες και οι καπνεργάτισσες και την ιστορική σφραγίδα του καπνού στην εξέλιξη της Καβάλας.

Το παρών στην έναρξη του συνεδρίου έδωσαν οι βουλευτές Καβάλας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου και Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι πρώην υπουργοί, Γιώργος Καλαντζής και Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία απεύθυνε σύντομα χαιρετισμό, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο πρόεδρος των επιμελητηρίων Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, Σωτήρης Σωτηριάδης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δήμος Τουλκίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καβάλας, Άρης Βέρρος και Μάκης Παπαδόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου, Θόδωρος Μπόνος, ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου κ.α.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.