Παπαδημούλης: Ο Βέμπερ είναι το δακτυλίδι αρραβώνων μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς

Στην αναγκαιότητα ενός προοδευτικού πόλου που θα βάλει αναχώματα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στην άνοδο της ακροδεξιάς συμφώνησαν οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ουφούκ Μουσταφά και Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Καβάλας

Στο καλωσόρισμα του ο συντονιστής της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Μπόνος έκανε αναφορά στη μαύρη επέτειο της 21η Απριλίου, τονίζοντας ότι οι ακραίες πολιτικές καταστάσεις στην Ευρώπη επιβάλλουν τη συνάντηση προοδευτικών δυνάμεων.

Η δικηγόρος και μέλος της μειονότητας Θράκης, Ουφούκ Μουσταφά αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των φετινών ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για πρόθεση ψήφου αλλά για το μέλλον της Ε.Ε.. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε. έφεραν την άνοδο της ακροδεξιάς και τη λογική της εθνικής περιχαράκωσης, συμπληρώνοντας ότι η έλλειψη δημοκρατίας και η δομή της Ε.Ε. θέτουν ως απαραίτητη συνθήκη την ενίσχυση του μοναδικού εκλεγμένου θεσμού, του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Άννα Τσάτσου-Παπαδημητρίου έκανε λόγο για ένα καταστροφικό μείγμα πολιτικής που ακολούθησε η Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια και έφερε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, ενώ τόνισε ότι η δημιουργία του προοδευτικού χώρου γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να γίνει νωρίτερα, ώστε να βρεθούν τα νέα εργαλεία για την Ευρώπη των πολλών.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι οι φετινές ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και για τη θέση της Ελλάδας εντός της Ευρώπης. Δήλωσε ικανοποιημένος για την εικόνα της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας και συμπλήρωσε ότι «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στις προσπάθειες της κυβέρνησης και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια, η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, η ανεργία μειώθηκε κατά εννέα μονάδες, χορηγήσαμε κοινωνικό μέρισμα για τρίτη χρονιά, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, θεσμοθετήθηκε η επιδότηση του ενοικίου, έχουμε αρχίσει να επουλώνουμε πληγές, δανειζόμαστε από τις αγορές με επιτόκιο μικρότερο όχι μόνο από τα χρόνια του μνημονίου αλλά και πριν από δεκαπέντε χρόνια, και έχουμε δρομολογήσει κι άλλα θετικά κοινωνικά μέτρα, όπως οι 120 δόσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία».

«Είμαστε σε μια φάση όπου η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων απόψεων οδηγεί στην έκρηξη των ανισοτήτων που τρέφει το τέρας τη άκρας δεξιάς. Γιατί οι ανισότητες παράγουν ανασφάλειες για το μέλλον και οι ανισότητες δημιουργούν φόβο και τα πολιτικά εγγόνια του Χίτλερ και του Μουσολίνι μετατρέπουν αυτό το φόβο των Ευρωπαίων πολιτών σε μίσος. Εμπορεύονται και το φόβο που δημιουργεί ο φόβος της τρομοκρατίας, τα μεταναστευτικά ρεύματα, το προσφυγικό και στρέφουν τους πιο φοβισμένους και ανασφαλείς, αυτούς που έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται γιατί αδικούνται προς τη δική τους κάλπη» συμπλήρωσε.

Ακολούθως, σημείωσε την αναγκαιότητα αναχαίτισης της υποψηφιότητας Βέμπερ γιατί συμβολίζει «τη συνεργασία νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη» θυμίζοντας ότι ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο Grexit και πρόσθεσε ότι οι θέσεις του είναι ανθελληνικές και το μέλλον της Ελλάδας με εκείνον στο τιμόνι της Ευρώπης θα είναι δυσοίωνο.  «Γιατί Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν, σημαίνει περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια για τους αγρότες, για τη συνοχή, για τα διαρθρωτικά ταμεία, στα κονδύλια προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού» πρόσθεσε.