Παναγιωτόπουλος σε Αμερικάνους: οι άνδρες μας θα ματώσουν δίπλα σας!

Σε μία αδιανόητη για την εποχή δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απευθυνόμενος στον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρίστοφερ Καβόλυ

Όπως δήλωσε ο Καβαλιώτης πολιτικός «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Την απίστευτη αυτή υπόσχεση, βγαλμένη από τις εποχές που ο Κανελλόπουλος (1945) έλεγε στον στρατηγό Βαν Φλιτ κατά την τελετή υποδοχής, παρουσιάζοντας το ελληνικό άγημα «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας», έδωσε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων. Μάλιστα το συγκεκριμένο απόσπασμα ήταν μέρος της ομιλίας του, η οποία, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της. Πάντα στεκόταν στο πλευρό των συμμάχων της, τουλάχιστον εκείνων που δεν αμφισβητούν την εδαφική και κυριαρχική μας ακεραιότητα. Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον. Τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε μέλη αυτών των συμμαχιών, τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή του δυτικού κόσμου, υπερασπίζοντας συχνά την ακεραιότητα του δυτικού κόσμου, την ελευθερία και τη δημοκρατία»