Παναγιώτης Κουρουμπλής: Υπό σκέψη το αίτημα για τοπικό ΣΑΣ

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για τα θέματα που αφορούν το νομό Καβάλας

Την Καβάλα επισκέφτηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιφέρεια ΑΜΘ με αφορμή το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται 13 και 14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β'» συνοδευόμενος από τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου. Στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των φορέων του ΟΛΚ, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού, Χρήστου Ηλίαδη, και του Υπουργού ενώ στη συνέχεια, ο κ. Κουρουμπλής μίλησε με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως τα δύο λιμάνια της πόλης (εμπορικό και επιβατικό) μπαίνουν σε μία νέα τροχιά καθώς παίρνουν τα χαρακτηριστικά «αναπτυσσόμενων λιμανιών», προσθέτοντας πως η σύνδεση του «Φίλιππος Β'» με το σιδηρόδρομο, θα δώσει νέα πνοή στο λιμάνι.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Κεραμωτής, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν και αυξάνεται η μετακίνηση βαρέων οχημάτων από και προς το νησί της Θάσου, με αποτέλεσμα τη φθορά του οδικού δικτύου της περιοχής, τονίζοντας πως σύντομα, και μετά την κατάθεση μελέτης από το δήμο Νέστου, θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο ζήτημα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο πρόβλημα που προκύπτει κατά τους χειμερινούς μήνες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας-Θάσου, με τη μείωση των δρομολογίων, σημείωσε ότι «έρχονται διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα σε δήμους να προωθήσουν πολιτικές συγκοινωνιακής σύνδεσης», δημιουργώντας το δρόμο για ένα «τοπικό ΣΑΣ«, κοινό αίτημα των περισσότερων φορέων της περιοχής.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα των πορθμείων, ενώ επίκειται μία συνάντηση μεταξύ της δημάρχου Καβάλας, του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας και των βουλευτών Καβάλας για το ζήτημα των αποθηκών που βρίσκονται στον χώρο του τελωνείου. Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, το θέμα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στο πάρκο Φαλήρου και της περιοχής των Καλαφατιών «ξεμπλόκαρε» από τις τοπικές υπηρεσίες και πλέον βρίσκεται στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας.

(Φωτογραφίες της Κάτια Γιαννουκάκου)