Ουφούκ Μουσταφά: Ο ΣΥΡΙΖΑ η μόνη κυβέρνηση που ασχολήθηκε με τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι στο περιθώριο

Με αφορμή την υποψηφιότητα της στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ξάνθη μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο η Ουφούκ Μουσταφά η οποία είναι δικηγόρος και μέλος της Μουσουλμανικής Μειονότητας.

Στον Στάθη Σχινά η Ουφούκ Μουσταφά επισήμανε ότι ήταν κατάμεστο το γήπεδο που έγινε η εκδήλωση με αποτέλεσμα να μείνει πολύς κόσμος έξω, ενώ πρώτη φορά επισκέφθηκε Έλληνας πρωθυπουργός τα Κιμμέρια Ξάνθης που είναι πολυπολιτισμικό χωριό καθώς εκεί διαμένουν Ρομά, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και η υποδοχή την οποία του επιφύλαξαν οι κάτοικοι, ήταν ιδιαιτέρως θερμή καθώς πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση η οποία « ασχολείται με τα ζητήματα με τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων» καθώς «όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τους είχαν στον περιθώριο και έκαναν ότι δεν υπάρχουν αυτές οι ομάδες των ανθρώπων».

Η κα Μουσταφά εξήγησε ότι συγκινήθηκε βλέποντας και την υποδοχή και τον ενθουσιασμό των ανθρώπων και εξήγησε ότι ανήκει στον αριστερό χώρο και από νεαρή ηλικία και το 2015 έγινε μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού.

Η υποψήφια μίλησε για την ιστορικότητα και την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και για την Ελλάδα και την Ευρώπη και για εκείνη είναι τιμή η πρόταση για συμμετοχή σε αυτές. Ενώ μίλησε για την άνοδο της Ακροδεξιάς αν και ευτυχώς στην Θράκη δεν υπάρχει έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής εξαιτίας της συμβολής των ίδιων των ανθρώπων εκεί.

Η κα Μουσταφά επισήμανε ότι γ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα τέσσερα χρόνια – παρά τα μνημόνια – άνοιξε τον διάλογο για τα θέματα της Μουφτείας και των Βακουφίων και κατάργησε το θέμα της υποχρεωτικότητας της Σαρίας και όλα αυτά πιστεύει ότι θα αφήσουν το θετικός του στίγμα.

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-7-2019