ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Ζητά αναβολή η IAAF

Mε επιστολή της η IAAF ζητά την αναβολή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Mandatory Credit: Photo by Aflo/Shutterstock (10346040b) The Olympic Rings adorn an event square which opens at Tokyo's Nihonbashi to mark just one year to the start of the 2020 Tokyo Olympics and Paralympics. Tokyo Olympic Games One Year to Go, Japan - 24 Jul 2019

Ο Βρετανός παλαίμαχος αθλητής Σεμπάστιαν Κοέν, πρόεδρος της IAAF ανέφερε «Κανείς δεν θέλει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε την διοργάνωση με κάθε κόστος, πόσω μάλλον με κίνδυνο για την ασφάλεια των αθλητών. Πρέπει να ληφθεί γρήγορα μια απόφαση και πιστεύω πως το οφείλουμε στους αθλητές μας. Το να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 πλέον δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε κάτι που επιθυμούμε.»

Κύριος λόγος για αυτήν την σύσταση είναι η έλλειψη χρόνου προετοιμασίας για τους αθλητές αναφέροντας «Δεν μπορούμε να περιμένουμε δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού, όταν οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν κανονικά. Αν το χάσουμε αυτό, τότε χάνουμε και την αξιοπιστία της διοργάνωσης και κανένας δεν το θέλει αυτό. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την ΔΟΕ για την εύρεση μιας εναλλακτικής ημερομηνίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων»