ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Μετάθεση για το καλοκαίρι του 2021

Στην λογική απόφαση για μετάθεση των Ολυμπιακών αγώνων για το 2021, κατέληξαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η ΔΟΕ και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Mandatory Credit: Photo by Aflo/Shutterstock (10346040b) The Olympic Rings adorn an event square which opens at Tokyo's Nihonbashi to mark just one year to the start of the 2020 Tokyo Olympics and Paralympics. Tokyo Olympic Games One Year to Go, Japan - 24 Jul 2019

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπάχ, ανέλυσαν τα δεδομένα που υπάρχουν μετά την ανακοίνωση 4 χωρών πως δεν θα συμμετέχουν στην διοργάνωση εάν αυτή πραγματοποιηθεί φέτος (Καναδάς, Αυστραλία, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία) και προχώρησαν στην μετάθεση της διοργάνωσης για την επόμενη χρονιά.

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, ο κύριος λόγος που η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η καλύτερη δυνατή, έχει να κάνει με την προετοιμασία των αθλητών αλλά και με τα προολυμπιακά τουρνουά τα οποία λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορούν να διεξαχθούν σωστά, δημιουργόντας ανισότητες.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.