Ο Τάκης Λουκανίδης στο πρώτο σπίτι του στη Δράμα

Γυρίσματα τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και εμβληματική φιγούρα της Δράμας, Τάκη Λουκανίδη

Στα πλαίσια των γυρισμάτων νέας τηλεοπτικής σειράς αθλητικοϊστορικών ντοκιμαντέρ, του ιδιωτικού συνδρομητικού τηλεοπτικού δικτύου CosmoteTV, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας, επισκέφθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Τάκης Λουκανίδης, συνοδευόμενος από συνεργείο της εταιρείας τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, Prosenghisi.

Στόχος της νέας αυτής τηλεοπτικής παραγωγής, είναι να ανασυστήσει την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, δημιουργώντας ένα ντοκουμέντο που θα λειτουργεί παιδαγωγικά για τις νεότερες γενιές και ταυτόχρονα θα προσφέρει ένα ψυχαγωγικό θέαμα υψηλής πολιτισμικής αξίας.

Από την εκπομπή αυτή λοιπόν, δε θα μπορούσε να απουσιάζει και η παρουσίαση του διεθνούς παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Τάκη Λουκανίδη.

Ο κύριος Λουκανίδης, φιλοξενήθηκε στο τότε Ορφανοτροφείο Δράμας (Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας) για διάστημα 5 ετών περίπου, την περίοδο 1946 – 1951.

Τον κύριο Λουκανίδη και το συνεργείο της εταιρίας παραγωγής, υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ. κ.  Σωτήρης Σωτηριάδης και ο Διευθυντής του Κέντρου και του Παραρτήματος κ. Ξενοφώντας Κλωναρίδης.

Το αυτοτελές επεισόδιο, το οποίο θα σκιαγραφεί το πορτρέτο αυτής της εμβληματικής φυσιογνωμίας της Ελληνικής ποδοσφαιρικής σκηνής, θα προβληθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Ποιος είναι ο Τάκης Λουκανίδης

Νεοτάκης (Τάκης) Λουκανίδης είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στο Παρανέστι της Δράμαςτο 1937.

Μεγάλο του προσόν ήταν ότι μπορούσε να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις γι’ αυτό θεωρείται ένας από τους πιο πλήρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη Δόξα Δράμας. Πριν προλάβει κάποια ευρωπαϊκή ομάδα να τον εντάξει στο δυναμικό της, ο Αντώνης Μαντζαβελάκης τον έφερε στον Παναθηναϊκό το 1962, με τον οποίο αγωνίστηκε για 7 χρόνια.

Είχε 50 συμμετοχές (13 γκολ) με τη Δόξα Δράμας. Σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας 3 γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 3 πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965) και ένα κύπελλο (1967).

Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες (8 γκολ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970.

Συμμετείχε σε 23 αγώνες της Εθνικής Ελλάδας και σκόραρε 3 φορές.