Ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας για το εργατικό δυστύχημα σε μαρμαράδικο

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από εργατικά δυστυχήματα στον κλάδο του μαρμάρου- Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας και προτείνει την "άμεση δημιουργία στη Δράμα παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας"

Ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασίας σε επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρου, στη ΒΙΠΕ Προσοτσάνης. Το τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν σημειωθεί σε χώρους επεξεργασίας μαρμάρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δράμας εκφράζει τη θλίψη του για το γεγονός και ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα, ώστε να σταματήσει η αύξηση του τραγικού αριθμού νεκρών από εργατικά δυστυχήματα στον κλάδο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Νέο τραγικό, θανατηφόρο περιστατικό, με θύμα 25χρονο εργαζόμενο, διαδραματίστηκε σήμερα (4-9-2019) σε μονάδα επεξεργασίας μαρμάρου στη ΒΙ.ΠΕ Προσοτσάνης.

Τα τελευταία χρόνια είναι πολλαπλά τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα, που λαμβάνουν χώρα στο πεδίο της λατομικής δραστηριότητας.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Η φύση της εργασίας στα μαρμαράδικα επιβάλλει τη μέγιστη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Οι εργοδότες έχουν τη βασική ευθύνη για την τήρηση των όρων ασφαλείας. Οφείλουν να εκπαιδεύουν και να προστατεύουν όσο καλύτερα γίνεται τους εργαζόμενούς τους.

Από πλευράς Πολιτείας πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας.

Θεωρούμε ότι για τον καλύτερο και τακτικότερο έλεγχο επιβάλλεται η άμεση δημιουργία στη Δράμα παραρτήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας, καθώς με την υπάρχουσα συγκρότηση της δομής, αυτή δεν μπορεί παρά να στερείται της απαιτούμενης αποτελεσματικότητας.

Εκφράζουμε την οδύνη μας για το τραγικό περιστατικό και συλλυπούμαστε την οικογένεια του εκλιπόντος.