Ο Πριονίδης «ξαναχτύπησε» στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Για απρόκλητη και  επίθεση καταγγέλλει τον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, Χρήστο Πριονίδη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης.

Λίγο πριν το τέλος της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μπήκε στην αίθουσα ο Χρ. Πριονίδης και ζήτησε να υποβάλλει ερωτήσεις στη διοίκηση και στον Β. Ξουλόγη. Την ώρα που ο τελευταίος αποχωρούσε από την αίθουσα, μη θέλοντας να ακούσει τις ερωτήσεις, δέχθηκε την επίθεση, και όπως φαίνεται στο βίντεο της συνεδρίασης, σύμβουλοι τον συγκροτούν για να μην επιτεθεί και σωματικά κατά του τέως δημάρχου. Στη συνέχεια, ο Β. Ξουλόγης κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών, ο Χρ. Πριονίδης κάλεσε σε πογκρόμ κατά των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως, να επικριθεί ούτε από το προεδρείο, ούτε από τον δήμαρχο, ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας είναι στέλεχος.

Για το συμβάν, ο Βασίλης Ξουλόγης ανέβασε στο fb την παρακάτω δήλωση:

«Προσχεδιασμένη επίθεση!!!
Κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, χθες το βράδυ της Τετάρτης 8 Αυγούστου, έγινα στόχος μιας πρωτοφανούς, απρόκλητης και προσχεδιασμένης επίθεσης από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Πριονίδη. Για τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον μου, παρουσία δεκάδων μαρτύρων, το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Ήδη από το ίδιο βράδυ κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά και αναμένω τα αποτελέσματα της διαδικασίας του αυτοφώρου.
Είναι καταγεγραμμένες οι χυδαιότητες και η βιαιότητα με την οποία συνόδευσε τον εις βάρος μου τραμπουκισμό ο εν λόγω, μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Όπως είναι πρόσφατο το παραλήρημα με ύβρεις και απειλές εναντίον συμπολιτών μας, το οποίο έδωσε πάλι εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανοχή των καθ’ ύλην αρμοδίων και, δυστυχώς, «επιτήδειων ουδέτερων».
Καλώ τον κ. Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο του ΔΣ να προστατεύσουν την αβίαστη και δημοκρατική λειτουργία του Σώματος από παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες μάλιστα είχαν προαναγγελθεί. Έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν κλίμα γόνιμης ανταλλαγής ή αντιπαράθεσης διαφορετικών απόψεων και να καταστήσουν σαφές ότι οι ύβρεις, οι απειλές και οι πράξεις βίας ουδεμία θέση έχουν σε ένα εκλεγμένο όργανο δημοκρατικής έκφρασης. Οφείλουν, έστω και τώρα, να αντιληφθούν ότι εάν δεν λάβουν τα αναγκαία μέτρα θωράκισης της κορυφαίας θεσμικής λειτουργίας του Δήμου Παγγαίου, αναλαμβάνουν ακέραιη την ευθύνη για ενδεχόμενη επανάληψη παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.
Καλώ, επίσης, όλους τους Συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, ανεξαρτήτως παρατάξεων ή κομματικών προτιμήσεων, να καταδικάσουν εμπράκτως τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές απ’ όπου κι αν προέρχονται. Να υπερασπιστούν τους κανόνες της ευνομούμενης Πολιτείας. Διότι, εν τέλει, εάν αφήσουμε να μετατραπεί σε αρένα και σε χώρο επίδειξης χυδαίου τσαμπουκά η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αυτοί που σίγουρα θα βγουν ζημιωμένοι είναι οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου Παγγαίου».