Ο Χρήστος Χατζηπέμου καταγγέλλει φωτογραφική ανάθεση της Περιφέρειας για δύο άλμπουμ τουριστικών φωτογραφιών

«Μας προβληματίζει η ειδίκευση δύο προγραμμάτων, σε σχέση με το τι ακριβώς θέλουν να κάνουν και πως το κοστολογούν», τόνισε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Χρήστος Χατζηπέμου.

Η αναφορά γίνεται για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης να αναθέσει απευθείας δύο έργα, με τίτλους «Εικονική περιήγηση μέσω φωτογραφιών 360ο για επιλεγμένα σημεία της ΑΜΘ» (αφορά σε όλη την Περιφέρεια), και «Δημιουργία ψηφιακής–σφαιρικής αποτύπωσης σημείων ενδιαφέροντος ΠΕ Ροδόπης για ενημέρωση και εξυπηρέτηση πολιτών».

Εργασίες που γίνονται απλώς με το πάτημα ενός κουμπιού από όλα τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα φωτογράφησης, τα κοστολογούν με υπέρογκα ποσά επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος.

Εξέφρασε την άποψη ότι «είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στην προσπάθεια να κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Μάλιστα, με απευθείας ανάθεση, αφού τα ποσά είναι μικρότερα από 24.800 ευρώ για κάθε μια από τις δράσεις. Πιθανολογώ ότι κάποιος ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον».

Όπως είπε, «θεωρώ και τις δύο δράσεις αποτυχημένες, διότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν μια τουριστική αποτύπωση σε επίπεδο τεσσάρων εποχών. Μέσα σε δυο μήνες τί θα κάνει ο ανάδοχος; Θα αναδείξει κατακαλόκαιρο το Φαλακρό;».

 

Βολεύονται με την Οικονομική Επιτροπή

 

Επέκρινε τις τροπολογίες που ψήφισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη περί οργάνωσης της Περιφέρειας, λέγοντας πως «έδωσε την δυνατότητα να γεμίσει η Οικονομική Επιτροπή με αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, ο ένας βοηθά τον άλλον. Θα έπρεπε να έχουμε Επιτροπή Ανάπτυξης, αλλά δεν έχουμε. Την πρώτη φορά που ήρθες και ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία. Μια δεύτερη προσπάθεια που έκανα, για να μπορέσουμε να πετύχουμε μια μίνιμουμ συμφωνία και να υπερψηφίσουμε τη δημιουργία μιας τέτοιας Επιτροπής Ανάπτυξης, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κωστή Σιμιτσή, τελικά τορπιλίστηκε από τους ίδιους. Προφανώς, επειδή έκριναν πως η Επιτροπή αυτή δεν θα τους βόλευε, αφού έχουν την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία πλειοψηφία τους εξασφαλίστηκε το καλοκαίρι του 2019 με τις σχετικές τροπολογίες της Κυβέρνησης της ΝΔ, που στόχευαν στο να δώσουν στην διοίκηση την πλήρη αυτονομία κινήσεων περιορίζοντας τον αντιπολιτευτικό έλεγχο. Έτσι, ο τομέας της Ανάπτυξης έχει περάσει στα χέρια της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, και αναρωτιέμαι τί αντικείμενο μπορεί να έχει ο Κωστής Σιμιτσής».

Τέλος έκανε πρόταση για διαγωνισμό φωτογραφίας, στον οποίο θα μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες της Περιφέρειας, με επιβράβευση και αμοιβή για κάθε φωτογραφία που θα επιλεγεί, ώστε το κόστος να είναι σαφέστατα μικρότερο.

Σε άρθρο του, ο κ. Χατζηπέμου αναφέρεται αναλυτικά στις απόψεις.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Χρήστου Χατζηπέμου στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»: