Νίκος Τσουμπάκης: Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία θα συντονίσει τα πολιτιστικά δρώμενα της Περιφέρειας

Την αναγκαιότητα ενεργούς συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα, καθώς και του συντονισμού τους, ώστε το πολιτιστικό προϊόν να διαχέεται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, υπογράμμισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τσουμπάκης.

73

Ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και από το 2006 πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους λόγους που τον οδήγησαν στο ψηφοδέλτιο Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία και στον επικεφαλής της Κώστα Κατσιμίγα.

Επίσης, τόνισε ότι η έμπρακτη υποβοήθηση των παραγωγικών πολιτιστικών φορέων της Περιφέρειας θα τονώσει περαιτέρω τον τουρισμό, ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της χρονικής διάρκειάς του.

Ο Νίκος Τσουμπάκης γεννήθηκε το 1958 στην Καβάλα, είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπονίας και είναι προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Καβάλας.

Πολιτικά, κινήθηκε πάντα στον προοδευτικό χώρο. Το 1979 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Νομού Καβάλας (ΦΕΝΚ).

Υπηρέτησε την αιρετή Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού, από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας (1994), διετέλεσε γραμματέας του και συμμετείχε στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ).

Ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό σε νεαρή ηλικία και διακρίθηκε σε Πανελλήνια και Πανεπαρχιακά πρωταθλήματα. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου Καβάλας από το 1993 έως το 2000.

Από το 2006 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας, μέλος του Δ.Σ. της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Θρακικών  Σωματείων  Ελλάδας (Π.Ο.Θ.Σ) και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καβάλας.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Νίκου Τσουμπάκη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»: