Νέο κτίριο για το Γυμνάσιο-Λύκειο της Θάσου- Αναβάθμιση του 2ο Δημοτικού Ελευθερούπολης

Τα δύο έργα εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020

Ειδήσεις για το νομό Καβάλας έβγαλε η κοινή συνέντευξη τύπου του περιφερειάρχη Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε την ένταξη δύο έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020. Πρόκειται για το νέο κτίριο στη Θάσο που θα στεγάσει τις ανάγκες του Γυμνασίου-Λυκείου και την αναβάθμιση του κτιρίου του 2ου Δημοτικού στην Ελευθερούπολη.

Κτίριο με νέες αίθουσες για το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα Θάσου

Το έργο, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή ενός σύγχρονου διώροφου κτιρίου με δύο αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 306 τ.μ. που θα περιλαμβάνει ασανσέρ για ΑμεΑ καθώς και σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.

Βελτίωση και αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης

Το έργο, προϋπολογισμού 328.500 ευρώ, αφορά στη βελτίωση και γενική αναβάθμιση του διατηρητέου αρχικού κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης με επεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους, όπως αντικατάσταση δαπέδων και κουφωμάτων, θερμομόνωση στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές και οικοδομικές εργασίες, ανακαίνιση του κτιρίου του αύλειου χώρου κτλ.

Η φωτογραφία είναι από τον ιστότοπο το 2ου Δημοτικού Ελευθερούπολης