Να συζητηθεί το θέμα της κεραίας στη Θάσο ζητά ο Κώστας Κατσιμίγας

Να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ το θέμα της κεραίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Υψάριο ζητά, με επιστολή του, η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Παπαθεοδώρου ζητήθηκε η εισαγωγή θέματος με αντικείμενο την φημολογούμενη εγκατάσταση κεραίας της Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας στο Υψάριο Θάσου και μάλιστα σε σημείο προσπελάσιμο και επισκέψιμο, το οποίο και πρόκειται να περιφραχτεί.

Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε την μεγάλη σημασία της ασφάλειας των πτήσεων, τονίζεται στην επιστολή, θεωρούμε αδιανόητη την λήψη αποφάσεων ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αυτοδιοικητικών Αρχών.

Το Υψάρι, το ψηλότερο βουνό της Θάσου είναι ήδη επιβαρυμένο με τηλεοπτικούς αναμεταδότες και κεραίες τηλεπικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες του.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Ν. 2801/2000, μεταξύ άλλων, εξαιρούνται της υποχρέωσης αδειοδότησης οι κατασκευές κεραιών που χρησιμοποιούνται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Φωτογραφία της terrabook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here