ΜΠΑΣΚΕΤ: Αύριο η τηλεδιάσκεψη της Euroleague – Δεν επιθυμεί οριστική διακοπή ο Μπερτομέου

Αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη ώστε να αποφασιστεί το μέλλον της φετινής Euroleague, η οποία έχει μπει στον «πάγο» λόγω κορωνοϊου, όπως και όλες οι αθλητικές διοργανώσεις.

Η αρχική ημερομηνία για την λήξη της αναστολής των αγωνιστικών υποχρεώσεων ήταν στις 11 Απριλίου, όμως όλα οδηγούν σε παράταση αυτής της διαδικασίας.

Ο πρόεδρος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, Τζόρντι Μπερτομέου έχει κάνει ξεκάθαρη την θέληση του, η σεζόν να ολοκληρωθεί κανονικά, ίσως με κάποιες μετατροπές.

Το πιο πιθανό σενάριο, είναι η μείωση των συνολικών αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μόλις τα μέτρα επιτρέψουν στους συλλόγους να επιστρέψουν στα γήπεδα έστω κεκλεισμένων των θυρών.

Εναλλακτικό σενάριο για την διοργάνωση, είναι η ολοκλήρωση της μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον αναβληθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες και κατ’ επέκταση τα προολυμπιακά τουρνουά. Στο συγκεκριμένο σενάριο βέβαια, οι αθλητές είναι αυτοί οι οποίοι έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους, καθώς θα υπάρξει πρόβλημα στην ομαλή προετοιμασία τους για την επόμενη σεζόν.

Τέλος, το σημαντικότερο κομμάτι για οποιαδήποτε απόφαση είναι το ζήτημα των συμβολαίων των αθλητών. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων έχουν εκφράσει την θέληση τους, να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση, βάσει των Ευρωπαϊκών νόμων, που θα αφήσει ικανοποιημένες και τις δυο πλευρές.