Μουσικό καλοκαίρι στην Καβάλα-Δείτε όλες τις συναυλίες

Δείτε τα σημαντικότερα συναυλιακά ραντεβού στο νομό Καβάλας

Συναυλιακός οργασμός στην Καβάλα το καλοκαίρι του 2018! Δείτε αναλυτικά τις συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί. Η σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς με νέες προσθήκες.

Wood Water Wild Festival (16 Ιουνίου)

The Dead Ends

ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC – Thrax Punks

Villagers of Ioannina City (VIC)

Νερόμυλος – Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας

Είσοδος ελεύθερη

Fanari Festival (22,23,24 Ιουνίου)

Παρασκευή 22 Ιουνίου
Ε Λ Ε Ν Α Π Α Π Α Ρ Ι Ζ Ο Υ
Opening Act: Mice the swing band

Σάββατο 23 Ιουνίου
Π Ε Γ Κ Υ Ζ Η Ν Α
Opening act: Adam Aman

Κυριακή 24 Ιουνίου
L O C O M O N D O
Opening act: Folk and Roll

Κακό Συναπάντημα Soundsystem live (7 Ιουλίου)

Συναυλία με το ρέγκε συγκρότημα Κακό Συναπάντημα

Θανάσης Παπακωνσταντίνου-Σωκράτης Μάλαμας (9 Ιουλίου)

Συναυλία στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της ενότητας «Με θέα την Καβάλα» του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ο νέος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου με ερμηνευτή τον Σωκράτη Μάλαμα στάθηκε αφορμή για να αποφασίσουν σαν έτοιμοι από καιρό, τη σύμπραξή τους για το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι. Ο Θανάσης έχει να εμφανιστεί  στη σκηνή σχεδόν δύο χρόνια, τον δε Σωκράτη, όσο και να τον ακούει κανείς, δεν χορταίνει το απαράμιλλο χαλκιδιώτικο ντουέντε.

Cosmopolis 2018 (19-22 Ιουλίου)

19 Ιουλίου– Che Sudaka (Φρούριο Καβάλας)

20 Ιουλίου– Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Σκουλάς (Φρούριο Καβάλας)

21 Ιουλίου– Goran Bregovic (Φρούριο Καβάλας)

22 Ιουλίου– Alborosie & The Shengen Clan (Φρούριο Καβάλας)

Κωστής Μαραβέγιας (1 Αυγούστου)

Συναυλία στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της ενότητας «Με θέα την Καβάλα» του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Έχει αποδείξει ότι είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που χαίρεται τις συναυλίες του όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί. Το κοινό της Καβάλας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πολύχρωμο, πολιτισμικό μουσικό πάρτυ με τον Κωστή Μαραβέγια, γεμάτο τραγούδια από τα πρώτα χρόνια του στη δισκογραφία, επιλογές από το τελευταίο του άλμπουμ αλλά και ένα κομμάτια που ο ίδιος αγαπά πολύ, ερμηνευμένα με το μοναδικό του τρόπο και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του.

Βαρέα και Ανθυγιεινά-Μιχάλης Πρεπόνης (3 Αυγούστου)

Συναυλία στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο της ενότητας «Με θέα την Καβάλα» του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Χίλιοι δρόμοι… της μουσικής και της ποίησης… της δημιουργίας και της αναζήτησης… της φιλίας και της αδελφοσύνης… Χίλιοι δρόμοι θα συναντηθούν στο Φρούριο σε μια μεγάλη συναυλία. Το Φεστιβάλ Φιλίππων «συστήνει» στο κοινό δύο δισκογραφικές δουλειές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα αμφότερες από την Κάπα Εκδοτική: Τα «Επαρχιακά μπλουζ νόστου & ερώτων» από το σχήμα των Αδελφών Ευφροσυνίδη, Βαρέα & Ανθυγιεινά, και «Η νύχτα με συμφέρει», με τραγούδια του πολυοργανίστα και συνθέτη Μιχάλη Πρεπόνη σε ποίηση του Νίκου Καρούζου. Η συναυλία θα κλείσει με την παρουσίαση του ακυκλοφόρητου τραγουδιού «Χίλιοι δρόμοι» σε στίχους Βασίλη Ευφροσυνίδη και μουσική Μιχάλη Πρεπόνη.

Σταύρος Ξαρχάκος- Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Η Συνάντηση» (11 Αυγούστου )

Συναυλία στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ήταν απαίτηση του κοινού, η μεγάλη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού να επιστρέψει στους Φιλίππους. Κι έτσι θα γίνει. Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρεθεί επί σκηνής μαζί με την Άλκηστη σε ένα πρόγραμμα που θα διευθύνει ο ίδιος, και κατά την διάρκεια του οποίου θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια του, χρωματισμένα φυσικά με την χαρακτηριστική πληθωρική ερμηνεία της Πρωτοψάλτη. Μαζί τους θα βρίσκεται οκταμελής ορχήστρα εκλεκτών μουσικών.

Kontrabando «Μελωδίες και ρυθµοί µιας πολυπολιτισµικής Ελλάδας» (23 Αυγούστου)

Συναυλία στο Ιμαρέτ στο πλαίσιο της ενότητας «Με θέα την Καβάλα» του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το μουσικό σχήμα Kontrabando, συνεχίζει την μακρόχρονη πορεία του, ανταλλάσοντας μουσικά “φορτία” διαφορετικών μουσικών πολιτισμών. Αναδεικνύοντας τα βιώματα και τα ακούσματα από τον τόπο καταγωγής τους την βόρεια Ελλάδα, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και σύνδεσμο μουσικών επιρροών, τα μέλη του σχήματος δημιουργούν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project που συνδυάζει ηχοχρώματα και αγγίζει τις μουσικές ευαισθησίες του σημερινού ακροατή. Μετά από δεκάδες συναυλίες, σημαντικές συνεργασίες αλλά και δύο άλμπουμ τα οποία συνοδεύτηκαν από εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επιστρέφουν στην Καβάλα και στον μοναδικό χώρο του Ιμαρέτ, για να παρουσιάσουν παλαιότερες, αλλά και νέες συνθέσεις από το άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

∆ηµήτρης Μυστακίδης «AMERIKA» (SOLO) (27 Αυγούστου)

Συναυλία στο 7ο ∆ηµοτικό Σχολείο – Φάρος στο πλαίσιο της ενότητας «Με θέα την Καβάλα» του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Με αφορμή την ιδιαίτερη τεχνική της «τσιμπητής» κιθάρας και τα ιδιότροπα παιξίματα του Κατσαρού, του Δούσσα και του Κωστή, ο Δημήτρης Μυστακίδης διασκευάζει και επανεκτελεί με τον δικό του προσωπικό τρόπο, ρεμπέτικα τραγούδια που κυκλοφόρησαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική. Σε μια solo παράσταση με τραγούδια εκείνης της περιόδου, ο Δημήτρης Μυστακίδης αναβιώνει την ξεχασμένη τεχνική της «τσιμπητής» κιθάρας και μας υπενθυμίζειότι για άλλη μια φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μια παράσταση ενάντια στη λήθη που υπογραμμίζει βιώματα και συναισθήματα κάθε μετανάστευσης, κάθε λαού.