Μνημονιακό κατάλοιπο το κλείσιμο της Πειραιώς στις Κρηνίδες;

Κώστας Φιλίδης - Αισιόδοξος ότι, τελικώς, θα επιτευχθεί νέα αναβολή της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες, είναι ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαδόπουλος στο «Κόκκινο Καβάλας», το πρόβλημα είναι… μνημονιακό! Διότι, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής της Τράπεζας παραδέχθηκε ότι υπάρχει σημαντικός κύκλος εργασιών του υποκαταστήματος, γνωστοποίησε ότι υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση, η οποία επιβάλλει τον περιορισμό σε 350 όλων των καταστημάτων όλων των τραπεζών της χώρας, γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμο υποκαταστημάτων!

Ο κ. Παπαδόπουλος, θύμισε ότι και τον Φεβρουάριο του 2018 είχε γίνει απόπειρα παύσης της λειτουργίας του υποκαταστήματος, όμως η τότε συντονισμένη αντίδραση φορέων και πολιτών την απέτρεψε.

Όμως, η Τράπεζα επανήλθε, ανακοινώνοντας ότι το υποκατάστημα θα κλείσει την 1η Οκτώβρη.

«Δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι φορείς, ο δήμαρχος Θ. Μουριάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κ. Αντωνιάδης και οι βουλευτές, θα εκφράσουμε το αίτημά μας γραπτώς, κι η εντύπωσή μου είναι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Τόνισε, δε, ότι η διοίκηση του Δήμου θα υποστηρίξει το υποκατάστημα, δίχως να αναφέρει λεπτομέρειες, και υπογράμμισε το γεγονός ότι στις Κρηνίδες εξυπηρετούνται πολλοί κάτοικοι, κυρίως αγρότες και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.

Από Δευτέρα υπάλληλος στον Αμυγδαλεώνα

Τέλος, έκανε γνωστό ότι η προεκλογική δέσμευση της παράταξης του δημάρχου για καθημερινή λειτουργία του κοινοτικού καταστήματος Αμυγδαλεώνα γίνεται πράξη. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, διότι έχει οριστεί ο υπάλληλος που θα αποσπαστεί από άλλη Υπηρεσία, και απομένει η υπογραφή της απόφασης από τον κ. Μουριάδη.

Βεβαίως, σημείωσε ότι απώτερος στόχος της διοίκησης είναι να λειτουργήσει ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα, ώστε να παρέχονται περισσότερες υπηρεσίες στους κατοίκους του χωριού.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Θόδωρου Παπαδόπουλου στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο» (Δευτέρα-Παρασκευή 10 πμ-12 πμ):