Μιχ. Κουρουτός: Οι αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση αφορούν και την Καβάλα

Τους λόγους για τους οποίους ο νέος νόμος Κεραμέως για τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση αφορά και την Καβάλας εξήγησε, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός

128

Σημείωσε ότι ο νόμος μετατρέπει το σχολείο σε σούπερ μάρκετ, ενώ δεν δίστασε να κάνει λόγο για εξυπηρετήσεις της διαπλοκής. Τόνισε ότι οι νέες συνθήκες θα δοκιμάσουν τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία καθώς θα δίνουν τη δυνατότητα στον εργοδότη να “αξιοποιήσει” κατά το δοκούν τους καθηγητές. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ενημέρωσης των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων. Επιπρόσθετα, στόχος της Ομοσπονδίας είναι η ενημέρωση των φορέων της κοινωνίας (κόμματα, συλλογικότητες της εκπαίδευσης, σωματεία γονέων) “για τις ολέθριες επιπτώσεις του νέου νόμου για τα παιδιά των δημόσιων σχολείων, τις βαθμολογίες και τους τίτλους τους”.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί ΔΣ στο οποίο θα αποφασιστούν οι επόμενες κινηματικές δράσεις, καθώς, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ “Το έκτρωμα δεν θα εφαρμοστεί”.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κουρουτού: