Με βιωματικό τρόπο απέδειξε η παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ τον εξοβελισμό των ατόμων με αναπηρία

Με αφετηρία το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και επί της οδού 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από την δημοτική παράταξη Πολίτες για την Ξάνθη η δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής &
 αισθητηριακής αναπηρίας προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Εδικές Ανάγκες στους απροσπέλαστους δρόμους και τα πεζοδρόμια σε όλη την πόλη.

Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι που κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια στο κέντρο της Ξάνθης. Στενά πεζοδρόμια, έλλειψη ράμπας, παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντού και εν γένει ένας αστικός ιστός που είναι απαγορευτικός για τα άτομα με αναπηρία. Την πραγματικότητα αυτή θέλησε να αναδείξει με βιωματικό τρόπο η παράταξη Πολίτες για την Ξάνθη και ο επικεφαλής Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο οποίος μαζί με συμβούλους της παράταξης επιχείρησαν να διασχίσουν κεντρικά σημεία της πόλης.

Βέβαια όπως επισημαίνει ο κύριος Χατζηθεοδώρου τα προβλήματα δεν εντοπίζονται μόνο στην προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία αλλά είναι μια σειρά ζητημάτων που καθιστούν την πόλη αφιλόξενη για τους δημότες της

«Αυτός ο δήμος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να σηκωθεί να φύγει»

Μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία που βιώσαν οι Πολίτες για την Ξάνθη και η οποία κατάφερε να κάνει κοινωνούς όλους εμάς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία τα οποία εξοβελίζονται από την ίδια την πόλη τους που τους στερεί το δικαίωμα της απρόσκοπτης μετακίνησης.