Με κενά σε καθηγητές ξεκίνησε η χρονιά στα σχολεία της Καβάλας

Με μία κάλυψη κενών της τάξης 30-40% ξεκίνησε η χρονιά για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την χώρα, με την Καβάλα να μην αποτελεί εξαίρεση

97

Μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, η γραμματέας της τοπικής ΕΛΜΕ, Ελένη Σακαλή αναφέρθηκε στα κενά που δεν έχουν καλυφθεί, συμπληρώνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πρόοδος της διαδικασίας προσλήψεων των 10.500 καθηγητών, η οποία είχε δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και, προς το παρόν, έχει παγώσει.

Συγκεκριμένα, από τις 113 θέσεις αναπληρωτών, έχουν καλυφθεί μόλις οι 60 (21 από τις 52 για την Γενική Παιδεία και 39 από τις 61 στην Ειδική Αγωγή). Να σημειωθεί ότι πρόκειται για οργανικές θέσεις, οι οποίες καλύπτονται από αναπληρωτές καθηγητές και, σύμφωνα με την κ. Σακαλή, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

“Οι 10.500 καθηγητές που είχαν εξαγγελθεί είναι ανάγκη να έρθουν στα σχολεία αλλά, όπως εκτιμώ τις προθέσεις της νέας ηγεσίας, θα πάνε στις καλένδες. Επίσης, και οι 4.500 στην Ειδική Αγωγή καθυστερούν.  Είναι θέμα προθέσεων” σημειώνει.