ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΥΔΗ: Είμαι τυχερή που ανήκω στην οικογένεια του ΟΚΑ Καβάλας

Η νεαρή αθλήτρια του ΟΚΑ Καβάλας μίλησε στην αθλητική εκπομπή «Τρία Κόρνερ-Πέναλτυ» για την παρουσία της στο Portarathlon στην Νάξο, για την επιλογή της να ασχοληθεί με τον κλασικό αθλητισμό αλλά έδωσε και τις συμβουλές της στις νεαρές αθλήτριες που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο. Διαβάστε παρακάτω ένα μέρος των δηλώσεων της.

«Χαρούμενη που επετεύχθη ο στόχος – Να αυξήσω την συγκομιδή των πόντων στο Πανελλήνιο»

«Η διοργάνωση στην Νάξο ήταν καταπληκτική. Μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά είναι η αλήθεια. Το προηγούμενο μου ρεκόρ στο έπταθλο ήταν 4741 βαθμοί και στόχος δικός μου και του συλλόγου μου ήταν να καταφέρω να ξεπεράσω τους 5000 όπως και έγινε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που ο στόχος επετεύχθη και τώρα κοιτάζουμε το Πανελλήνιο με στόχο να αυξήσουμε την συγκομιδή των βαθμών καθώς μετά από αυτή την εμφάνιση στην Νάξο θα έχω τίτλο φαβορί.»

«Δεν είχα ταλέντο όμως αγαπούσα αυτό που έκανα»

«Τον στίβο τον ξεκίνησα στην Γ’ Δημοτικού και δεν τον σταμάτησα μέχρι και σήμερα. Δεν ήμουν παιδί που είχε το μεγάλο ταλέντο, αλλά αγαπούσα αυτό που έκανα και συνεχίζω να το κάνω με την ίδια αγάπη. Αυτό είναι και το μήνυμα μου στην νέα γενιά, δεν χρειάζεται ταλέντο, μονάχα αγάπη για τον αθλητισμό, δουλειά και προσείλωση στον στόχο.»

«Αποθαρρυντικά τα πράγματα στον χώρο μας – Να δώσει κίνητρα η Ομοσπονδία στους νέους αθλητές»

«Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ αποθαρρυντικά στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, κάτι που κατάλαβα ακόμη περισσότερο όταν ήρθα σε επαφή με ξένες ομοσπονδίες για το πως στηρίζουν τους αθλητές και τις αθλήτριες τους. Εμένα η πρόταση μου είναι η Ομοσπονδία να δώσει κίνητρα στους νεαρούς αθλητές ώστε να τους παρακινήσει να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό.»

«Είμαι πολύ τυχερή που ανήκω στην οικογένεια του ΟΚΑ Καβάλας»

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον σύλλογο μου, τον ΟΚΑ Καβάλας, ο οποίος με στηρίζει με απίστευτο τρόπο. Κάλυψε τα έξοδα μου για να βρεθώ σε αυτή την διοργάνωση, τα έξοδα μου για τον εξοπλισμό μου, τα ταξίδια μου και ότι άλλο χρειαστώ. Είμαι πολύ τυχερή που ανήκω σε αυτή την οικογένεια.»

 

Επιμέλεια: Νάκης Κομνηνός