Κρίσιμη συνεδρίαση του ΣΑΣ για τη σύνδεση της Καβάλας με τη Θάσο

Χειμερινά δρομολόγιο και δελφίνι θα απασχολήσουν τα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην αυριανή συνεδρίαση

Συνεδριάζει αύριο το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) εξετάζοντας, εκτός των άλλων, δύο κρίσιμα θέματα που αφορούν τη σύνδεση της Καβάλας με τη Θάσο. Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η περίπτωση επιβολής υποχρέωσης δημόσιας υπηρεσίας, για τη χειμερινή περίοδο, για τη γραμμή Καβάλα- Πρίνος . Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση είναι πιθανό να ανακοινωθεί αύριο νωρίς το μεσημέρι και να κινείται σε θετική κατεύθυνση, καθώς φαίνεται πως το υπουργείο υιοθέτησε το αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τεσσάρων καθημερινών δρομολογίων, απόφαση που, αν τελικώς ληφθεί, θα καλύπτει και με το παραπάνω, τις ανάγκες των δύο κοινωνιών.

Εξάλλου, αύριο αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα δρομολόγησης υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας. Στην περίπτωση που το ΣΑΣ αποφασίσει θετικά, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια σχετικά με το σημείο πρόσδεσης στον Λιμένα. Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα, ξεπεράστηκε το γραφειοκρατικό κόλλημα που υπήρχε για τον Λετονό επιχειρηματία που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τη γραμμή.