Κώστας Γερακίνης: Τριπλάσιο το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων αν δοθεί σε ιδιώτες

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Καβάλας για τον τρόπο που η προηγούμενη διοίκηση της ΔΙΑΜΑΘ έκανε διαγωνισμό, προκειμένου να δώσει το έργο της μεταφοράς απορριμμάτων σε ιδιώτη.

«Η ΔΙΑΜΑΘ δεν μπήκε καν στον αυτονόητο κόπο να ρωτήσει τις δημοτικές Υπηρεσίες πόσο κοστίζει το έργο από τον κάθε Δήμο, ώστε να υπολογίσει και το ποσό του διαγωνισμού», τόνισε ο κ. Γερακίνης στο «Κόκκινο Καβάλας».

Τα στοιχεία που συνέλλεξε ο Σύλλογος δείχνουν αυθαίρετο τριπλασιασμό του κόστους, γεγονός, που, πιθανώς κάνει τους δημάρχους, μέλη της διοίκησης της ΔΙΑΜΑΘ να ξανασκέφτονται αν θα δώσουν το έργο σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής υποστήριξε ότι «αποδείξαμε ότι η διαδικασία διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιώτη του έργου μεταφοράς των απορριμμάτων έγινε δίχως να προηγηθεί οικονομοτεχνική μελέτη». Και γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, «το έργο της μεταφοράς, καθώς και τα έξοδα συντήρησης κι επισκευής των οχημάτων, όπως και το κόστος καυσίμων και το μισθολογικό κόστος δύο υπαλλήλων, συνολικά ανέρχεται στα 120.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ στον διαγωνισμό προϋπολογίζεται στα 340.000 ευρώ. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους υπόλοιπους μεγάλους Δήμους της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης».

Επανέλαβε, δε. το ερώτημα γιατί η ΔΙΑΜΑΘ δεν προχωρά, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, στην πρόσληψη προσωπικού, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες Δήμων που δεν έχουν υπαλλήλους.

Τα ερωτήματα τέθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, σε χθεσινή συνάντηση του Συλλόγου με τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, «ο οποίος δήλωσε ότι ψάχνοντας τα στοιχεία τιμολόγησης του κόστους, διαπίστωσε όσα κι εμείς. Κι απ’ ό,τι καταλάβαμε, το θέμα θα επανεξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης της ΔΙΑΜΑΘ, της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο δήμαρχος Καβάλας. Εμείς θα είμαστε πάλι παρόντες για να ανατρέψουμε όποια επιχειρήματα ειπωθούν», δήλωσε ο κ. Γερακίνης.

Ακούστε την συνέντευξη στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»: