Κώστας Χατζηεμμανουήλ: Άκρως αναγκαία η συνέχιση του «Φιλόδημος»

Τις ανησυχίες του από την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών για την αναστολή του προγράμματος «Φιλόδημος», εξέφρασε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Ο τέως δήμαρχος Θάσου, και επικεφαλής της παράταξης «Μόνο για τη Θάσο», αφού τόνισε ότι ήταν υπέρμαχος του “Φιλόδημος”, το χαρακτήρισε ως το πιο καινοτόμο, πρωτοποριακό και μοντέρνα πλαίσιο ένταξης έργων και προμηθειών των Δήμων.

Οι φόβοι του για τα τρέχοντα έργα αφορούν στην πιθανότητα απένταξης της προμήθειας, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του, της τηλεδιαχείρισης και του τηλελέγχου των διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης, συνολικού κόστους 3 εκ. ευρώ. Όπως είπε, ήδη ο ανάδοχος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες της προμήθειας.

Θύμισε ανάλογη περιπέτεια των Δήμων με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», στο οποίο συμμετείχαν πολλοί Δήμοι. «Ο τότε υπουργός Κώστας Σκρέκας (σ.σ. διετέλεσε υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το τρίμηνο Νοέμβρης 2014-Γενάρης 2015, στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά) κούρεψε τα κονδύλια και πήγε όλο το πρόγραμμα πίσω».

Σιγή από τη διοίκηση του Δήμου

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι επειδή πρόκειται για ένα «πολύ ευέλικτο εργαλείο, με ταχύτητα στην υλοποίησή του, δίχως γραφειοκρατία, καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες των Δήμων», όχι μόνο δεν πρέπει να ανασταλεί, αλλά υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί, διότι, όπως υπογράμμισε, πλέον η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα του είναι δοκιμασμένες.

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει αντίδραση από τη διοίκηση του Δήμου Θάσου, απάντησε πως «υπάρχει σιγή» και «καμία πρόσκληση για συζήτηση του θέματος».

Ακούστε την συνέντευξη του Κώστα Χατζηεμμανουήλ στην εκπομπή των Ευριπίδη Ταρασίδη-Κώστα Φιλίδη «Καβάλα στο Κόκκινο» (Δευτέρα-Παρασκευή 10 πμ-12 πμ):