Κώστας Αρβανίτης στο Κόκκινο Καβάλας: Όταν λέμε άκρα Δεξιά εννοούμε τη Νέα Δημοκρατία

Κώστας Φιλίδης - «Ακροδεξιά είναι ο Μητσοτάκης και ορίζεται με απόλυτη σαφήνεια και αφορά και στην αισθητική και στην πολιτική πρακτική της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Μάλιστα, διαχώρισε την άκρα Δεξιά «με τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή».

Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης κι ο κ. Βέμπερ είναι ο ορισμός της άκρας Δεξιάς και στον τρόπο που πολιτεύονται και στον τρόπο που βάζουν τα ζητήματα της πολιτική ατζέντας και στον τρόπο που απαντούν στον πολιτικό αντίπαλο.

Θα δούμε και χειρότερα και πιο σκληρά, διότι αυτό είναι το επίπεδό τους, έτσι θα παίξουν, αυτό ξέρουν να κάνουν».

Όσο για το ΚΙΝΑΛ, είπε πως «είναι στην ίδια ομάδα με κοινούς φίλους στον Πειραιά και δεν μας προκαλεί έκπληξη».

Στην επισήμανση ότι «σήμερα, 9 Μάη, που γιορτάζουμε την αντιφασιστική νίκη, πώς μπορεί η Ευρώπη να κοιτά προς την άκρα Δεξιά και προς τους φασίστες», απάντησε λέγοντας ότι «αυτό είναι ένα από τα διαμερίσματα της ευρωπαϊκής πολυκατοικίας, τα οποία και συγκοινωνούν και -στο παρελθόν- τους είδαμε να συμμαχούν. Σήμερα στην Αυστρία έχουμε συνεργασία της εκεί Νέας Δημοκρατίας με τον ορισμό του ναζιστικού κόμματος. Άλλωστε, οι επικοινωνίες που έχουν και με τα άλλα κόμματα, τα λεγόμενα ευρωσκεπτικιστικά, είναι ακροδεξιά κόμματα, όπως του Σαλβίνι, του Όρμπαν, της Λεπέν.

Πολλές φορές τα φτωχά στρώματα εγκλωβίζονται σ’ αυτήν τη λογική και χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν άλλα λαϊκά στρώματα. Κι όσοι γνωρίζουμε το παρελθόν πρέπει να λέμε στους νεότερους ότι οι φασίστες και οι σύμμαχοί τους δεν είναι αντισυστημικοί, αλλά οι κύριοι εκφραστές του συστήματος.

Με όσα κάνει η ΝΔ στέλνει έναν κόσμο προς την Χρυσή Αυγή. Όμως, από την άλλη μεριά, πολλούς τους απελευθερώνουν. Καταλαβαίνουν τι συμβαίνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην τους αποκλείει για προηγούμενες πολιτικές τους επιλογές Άλλωστε, το 36% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προήλθε από τους κόλπους της Αριστεράς. Δεν γεννήσανε παιδιά οι Αριστεροί σε έναν χρόνο. Μετατοπίστηκαν πολιτικά οι ψηφοφόροι».

Μέτρα που χαλούν το αφήγημα της ΝΔ

Αναφερόμενος στην περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, είπε πως «στην περιοδεία δεν βλέπω αυτό που προσπαθούν να προβάλουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κόσμος ακούει κι υπάρχει έντονο το θετικό κλίμα και στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη.

Τα ζητήματα που βάζουν αφορούν στο τι υποσχέθηκε και τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βοηθά πάρα πολύ κι ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν μιλάει, αλλά απειλεί τον κόσμο, κι αυτό σου ανοίγει δρόμους διότι είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί μαζί του, ιδίως τα φτωχά και μεσαία στρώματα. Βλέπετε, αυτά που υποσχέθηκε και μπορούσε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα έδωσε και θυμώνουν στη Δεξιά γιατί χαλάει και το αφήγημά τους.

Το βασικό θέμα των συζητήσεων δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης αλλά τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, για το αν άργησαν, κι για το ότι αν έρθει ο Μητσοτάκης θα τα χάσουμε.

Δεν είμαστε και οι 21 το ίδιο

Τέλος, υπογράμμισε τις διαφορετικές πολιτικές που ασκούν οι πολιτικές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο. Όπως είπε, «επειδή τον Οκτώβρη ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές, αν η Δεξιά πάρει πόντους στις ευρωεκλογές, θα μας προκαλέσει πρόβλημα. Η Ελλάδα πρέπει να στείλει 7-8 αριστερούς ευρωβουλευτές, για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, διότι ο Βέμπερ θα προκαλέσει πρόβλημα αν εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν.

Αν πάνε καλά τα πράγματα, θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές για τους Έλληνες εργαζόμενους.

Στην Ευρωβουλή δεν θα έχουμε 21 Έλληνες. Ας αφήσουμε αυτόν τον πατριωτικό χαρακτήρα. Οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων δεν ψήφισαν το μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, όταν η χώρα χτυπιόταν. Ψήφισαν μόνο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Δεν ψήφισαν οι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Δεν είμαστε μια ομάδα των 21. Είμαστε αυτοί και οι άλλοι  ευρωβουλευτές».