Κώστας Αρβανίτης: Σ’ αυτές τις ευρωεκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι

Ευριπίδης Ταρασίδης- Στη μάχη των Ευρωεκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του 105,5 Στο Κόκκινο, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας τόνισε τη σημασία των φετινών εκλογών για το μέλλον της Ευρώπης και της αναχαίτισης της Ακροδεξιάς

«Οι φετινές ευρωεκλογές θα ορίσουν για το πώς θα πάει η Ευρώπη την επόμενη μέρα και επειδή έχουμε βάλει μπροστά το θέμα της ακροδεξιάς, αυτό πρέπει να εκλαϊκευτεί ακόμα περισσότερο γιατί δεν είναι απλώς ένα φάντασμα συντηρητικό που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, όπως δηλαδή μας έβλεπαν αυτοί  πριν από μερικά χρόνια όταν ερχόταν η αριστερά δυναμικά, αλλά είναι μία ολόκληρη οικονομική αντίληψη, η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και δεν είναι θέμα αισθητικής ή αντίθεση μας ,αλλά θέμα ουσιαστικής στάσης για το πώς μπορούμε να ζήσουμε» τόνισε και συμπλήρωσε ότι σ’ αυτές τις ευρωεκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι.

Σημείωσε ότι η ακροδεξιά είναι η εμπροσθοφυλακή της ακραίας νεοφιλελευθερης πολιτικής, που σημαίνει «να μην υπάρχει εθνικό σύστημα υγείας και κάλυψή των αδύνατων, να ποινικοποιείται η φτώχεια, να προχωρούν μόνο οι άριστοι και οι άλλοι ή να βρίσκουν λύση ή να πεθαίνουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το πρόβλημα της Ακροδεξιάς στην ατζέντα

Σύντομο ανέκδοτο χαρακτήρισε τις αναφορές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη ΝΔ στο φόβο της Ακροδεξιάς «αφού είναι η βαθιά ψυχή της» και πρόσθεσε ότι «αυτό που σήμερα συζητούν αυτοί, ο ΣΥΡΙΖΑ το έλεγε το ’14 που ήταν στη γωνιά».

«Στα χρόνια της λεγόμενης ευημερίας στην Ελλάδα είχαμε 28% παιδική φτώχεια, τότε με τις ολυμπιάδες, τότε με τα χρηματιστήρια, τότε που όλοι μίλαγαν για παχιές αγελάδες. Οι δικές τους αγελάδες πάχαιναν όχι των άλλων που ή έλιωναν ή πέθαιναν ή γονάτισαν. Κάπου εκεί πέρασε και το τρένο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην κρίση για να δώσει τις μάχες και να δημιουργήσει νέες συνθήκες» δήλωσε.

Εξάλλου, θεωρεί ως ένδειξη ενοχής την απόφαση για τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν, συμπληρώνοντας ότι, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας αν κερδίσουν αυτές οι δυνάμεις στο σύνολο της Ευρώπης θα έχουμε μια Ευρώπη, με άλλη  ατζέντα πιο διαφορετική πιο μαύρη από αυτή που έχουμε.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντική για όλη την Ευρώπη

Απάντηση στη λογική «Σαλβίνι ή Τσίπρας» θα δώσει η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές και αυτό θα είναι «πολύ σημαντικό, όχι μόνο για μας αλλά και για τους άλλους καθώς θα καθορίσουμε την αντίθεση μας στην πολιτική τη Ευρώπης» σημείωσε. Τόνισε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί σήμερα στο χώρο της εναπομείνασας σοσιαλδημοκρατίας και συμπλήρωσε ότι η άνοδος της Αριστεράς θα σημάνει την έναρξη της μάχης για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Τέλος, σε σχέση με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, τη θέση των φτωχών στρωμάτων απέναντι στο φαινόμενο και το ρόλο των ΜΜΕ τόνισε ότι «η ιστορία  δείχνει ότι τα φτωχά στρώματα εγκλωβίστηκαν στην Ακροδεξιά», φέρνοντας για παράδειγμα τη Γερμανία και την Ιταλία της δεκαετίας του ’30.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα η όποια ήταν πάντα πρωταγωνίστρια, δηλαδή προχωρούσε ήταν μπροστά στις εξελίξεις και από την ελληνική επανάσταση, που μας έβαλε τα ζητήματα και στις μεγάλες αλλαγές, σαν να έχουμε κάτι που να μυρίζουμε τα πράγματα θετικά. Δεν θεωρώ ότι είναι σε πλεονεκτική θέση αυτή τη στιγμή η ακροδεξιά και οι ναζιστές. Το ποσοστό που παίρνουν είναι ένα ποσοστό που ήταν λίγο ως πολύ από τα ακραία δεξιά στρώματα που ήταν εγκλωβισμένα ή μάλλον είχαν επιλέξει, να φερθούν εγκλωβισμένα στο ΛΑΟΣ και στις παρυφές της ΝΔ πήγαν εκεί που ήταν ουσιαστικά, δηλαδή στην Χρυσή Αυγή και αυτό έγινε και με στήριξη μέσων μαζικής ενημέρωσης, ένα lifestyle Χρυσής Αυγής.

Εμείς όμως έxoυμε το Κόκκινο, την ΑΥΓΉ , το LEFT , έχουμε τα μέσα μας. Τη μάχη τη δικιά σας φωνή την ξέρω . Το έχω κάνει άλλωστε. Είναι η ενδυνάμωση των μέσων για να βγαίνει αυτή η φωνή , η καθαρή φωνή για να μπορούμε να εκλαϊκεύουμε, να μιλάμε και βεβαίως να σας πω και κάτι πολύ απλό τα πιο παλιά χρόνια η αριστερά δεν είχε ούτε καν ραδιόφωνο είχε χωνιά, ας χρησιμοποιήσουμε και το στόμα μας λοιπόν. Να βγαίνουμε στο δρόμο να μιλάμε στον κόσμο. Να μιλάμε χωρίς θυμό εμείς. Να ακούμε και να απαντάμε . Και αν νομίζουμε ότι κάπου έχουμε  κάνει λάθη να λέμε συγνώμη κάναμε λάθος. Πάμε όμως μαζί, μόνο μαζί μπορούμε» κατέληξε πριν αποχαιρετήσει το «πιο ωραίο Κόκκινο της χώρας».

Ακούστε τη συνέντευξη του Κώστα Αρβανίτη στην εκπομπή των Κώστα Φιλίδη και Ευριπίδη Ταρασίδη: