Κων.Κούνεβα στο Κόκκινο Καβάλας: Απορούσε ο Κυμπουρόπουλος που δεν τον δέχονταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Κώστας Φιλίδης - Την ανάγκη να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι προοδευτικοί ευρωβουλευτές, ώστε να αλλάξει η κοινωνικοοικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέλυσε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», η ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψία με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στη διάρκεια της περιοδείας της στην Περιφέρεια αν. Μακεδονίας-Θράκης, είχε συναντήσεις με εργαζόμενους, κυρίως του τομέα της καθαριότητας, όπως θα κάνει και αύριο, κατά την επίσκεψή της στην Καβάλα.

«Ακόμη είμαι συνδικαλίστρια, απλώς σε άλλο επίπεδο, γι’ αυτό, όπου πηγαίνω, συναντιέμαι με εργαζόμενους, κυρίως της καθαριότητας», είπε. «Ενδιαφέρομαι για τις συνθήκες εργασίας και τα προβλήματα των εργαζομένων. Έχω μάθει τα εργαλεία του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να μπορώ να προβάλλω τα αιτήματα των πολιτών και να ασκώ την πολιτική που έχει ανάγκη η κοινωνία».

Υπενθύμισε ότι κατέθεσε 33 νομοθετήματα, που σχετίζονταν με ζητήματα που της έθεσαν πολίτες πολλών χωρών. «Κατάφερα να κάνω νέα ρύθμιση για την αδήλωτη εργασία, κάτι που είχε να αλλάξει από το 1986. Επίσης έκανα παρεμβάσεις για τις γυναίκες, διότι ο φάκελος για τα ζητήματα των γυναικών ήταν πιο μεγάλος από αυτόν των εργασιακών. Προωθήσαμε νομοθετήματα για την αναπηρία και ζητήσαμε να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι απαραίτητες για τους πολίτες, για να εξαλειφθεί η φτώχεια. Μέχρι τώρα, ο οικονομικός προγραμματισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε έναν και μοναδικό δείκτη: την στήριξη του ανταγωνισμού στην οικονομία. Με πρωτοβουλία μου, μετά από επιμονή 3 ετών, καταφέραμε και περάσαμε 3 πολύ κρίσιμα νομοθετήματα, που θα ενισχύσουν την κοινωνία, ώστε, μαζί με τους οικονομικούς δείκτες, να είναι εξίσου σεβαστοί και οι κοινωνικοί και οι περιβαλλοντικοί δείκτες. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ΕΕ.»

Υποκριτική η στάση της ΝΔ για τον Κυμπουρόπουλο

Αναφερόμενη στην υπόθεση Κυμπουρόπουλου, δήλωσε ότι «όλοι καταλαβαίνουν πως η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας είναι στημένη και υποκριτική, διότι είχαν την ευκαιρία να πάρουν αρκετά μέτρα για τους ανάπηρους όταν επί δεκαετίες ήταν στην Κυβέρνηση».

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι «με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είχα αρκετές συναντήσεις κι έχουμε συνεργαστεί. Στην αρχή της θητείας μου, ζήτησε να συναντηθεί μαζί μου για να ακούσω τα αιτήματά του. Μου είπε ότι κανένας ευρωβουλευτής από τη ΝΔ δεν του απάντησε και δεν δέχτηκε να τον συναντήσει. Κι είχε μεγάλη απορία γιατί συνέβαινε αυτό. Του εξήγησα ότι οι συνάδελφοι από τη ΝΔ δεν ενδιαφέρονται για τους ανάπηρους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στην ομάδα τους τρία άτομα με διάφορες αναπηρίες.

Μακάρι, ο Κυμπουρόπουλος να καταφέρει να πολεμήσει όλη την Δεξιά και την ακροδεξιά, αλλά δεν το βλέπω να είναι δυνατόν. Απλώς τώρα τον χρησιμοποιούν σαν εργαλείο.

Γι’ αυτούς, η κάθε ανθρώπινη ζωή είναι νούμερα, όπως είναι τα νούμερα των λογαριασμών τους. Κι όσο μεγαλύτερα είναι τα νούμερα των λογαριασμών τους, τόσο γίνονται και πιο εγωκεντρικοί και δεν ενδιαφέρονται για μας.

Η εικόνα μπορεί να αλλάξει γιατί μπορεί να υπάρχει ένας δημοκρατικός πυρήνας που ακόμη είναι μπλεγμένος στη Δεξιά. Αυτός ο κόσμος, όταν βλέπει μια πραγματικά κοινωνική πολιτική, μια ευκαιρία για αξιοπρεπή ζωή από τις προοδευτικές δυνάμεις, θα φύγει από τον χώρο της Δεξιάς και θα αλλάξει κατεύθυνση.

Ποιός θα διαχειριστεί το 1,3 τρισ. ευρώ;

Όπως υπογράμμισε, οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να αποκτήσουν πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο και για έναν ακόμη σημαντικό λόγο: «Στην επόμενη θητεία, θα ψηφιστεί ο οικονομικός προϋπολογισμός για την πολιτική της ΕΕ, που θα αφορά στα επόμενα 8 χρόνια. Υπάρχει ένα ταμείο με 1,3 τρισεκατομμύριο ευρώ, που πρέπει, το 99% της κοινωνίας, που είμαστε φτωχοί και μεσαίοι να πάρουμε το 99% του ταμείου, για την πολιτική που έχουμε ανάγκη, ώστε να ανοίξουν πραγματικές θέσεις εργασίας, να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια, να βελτιώσουμε την Υγεία και την Παιδεία, να δώσουμε ευκαιρία για ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων αναπηρίας, να μην υπάρχει αποκλεισμός. Και το 1% ας πάει στις… τράπεζες.

Πρέπει να πάνε προοδευτικοί βουλευτές για να αλλάξουν αυτό που επικρατεί τις τελευταίες 2 θητείες.»

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού τηλεοπτικού καναλιού, που θα ενημερώνει τους πολίτες σε 24 γλώσσες για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.