Καβάλα: «Τα Καΐκια που Πληγώναμε»

Ομαδική έκθεση με τίτλο «Τα Καΐκια που Πληγώναμε» διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας, η «Δημωφέλεια», ο «Ορίζοντας Γεγονότων» και ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας».

Η έκθεση πραγματεύεται το ζήτημα της αναγκαστικής καταστροφής των ξύλινων σκαφών στην Ελλάδα με αφορμή τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την εφαρμογή αυτού του προγράμματος δυστυχώς, εδώ και τρεις δεκαετίες, χάνεται η κληρονομία της «θαλασσινής αρχιτεκτονικής». Μαζί με τα καΐκια που καταστρέφονται περνούν στη λήθη και τα αποτυπώματα της συνύπαρξης της τέχνης με την καθημερινή εργασία των ψαράδων και τον συνολικό τρόπο ζωής των νησιωτών.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και θα διαρκέσει από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2018. Το κοινό θα μπορεί να της επισκέπτεται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ (εκτός Σαββατοκύριακου). Την έκθεση στην οποία συμμετέχουν 64 εικαστικοί επιμελήθηκαν οι: Φαίη Τζανετοπούλου, Τζίμης Ευθυμίου και Διαμαντής Σταγγίδης.