Καβάλα: Και ο Πλακιωτάκης κλέβει έργα του ΣΥΡΙΖΑ

Κεντρικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται ότι είναι η εκμετάλλευση του έργου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από το παιχνίδι η Καβάλα

253

Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη του σφετερισμού πήρε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος σε ανακοίνωση του σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Όσον αφορά το λιμάνι της Καβάλας η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει τα εξής:

– Αποχαρακτηρίζεται το σύνολο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα που περικλείεται από την οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού (Ναυπηγείο), έκτασης 10.785,92 τ.μ.

– Αποχαρακτηρίζεται τμήμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας

– Επανακαθορίζονται τα όρια της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος» έκτασης 127.081,79 τ.μ.

Βέβαια, η απόφαση αποχαρακτηρισμού ανήκει στον πρώην Υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και οι διαδικασίες που προηγήθηκαν-οι οποίες ξεκινούν από το 2017- στην προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΚ, καθώς και στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, η οποία είχε δεχτεί το “δώρο Κουρουμπλή”.

Σαν μην έφτανε αυτό, ο κ. Πλακιωτάκης προχωρά σε μία πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα λαθροχειρία: αντιγράφει στο 100% την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης με ημερομηνία 18/5/2018!

Για του λόγου το αληθές, η “απόφαση Πλακιωτάκη” αναφέρει τα εξής:

Η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης:

Μάλιστα, στο ν.4597/2019 στο άρθρο 2 (Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις) σημειώνεται το εξής:

Μεταβιβάζεται και περιέρχεται, χωρίς αντάλλαγμα, στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) το δικαίωμα υπο-παραχώρησης σε τρίτους, μέσω συμβάσεων υπό-παραχώρησης συγκεκριμένων επιχειρησιακών μονάδων ή/ και λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων, όπως αυτές προσδιορίζονται, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, με βάση τις διαδικασίες του και σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 4, στην περιοχή αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας και Ραφήνας.

Μάλιστα, στην απόφαση Πλακιωτάκη δεν γίνεται “επίκληση” κάποιου νεότερου νόμου που απαιτεί την επικύρωση ή τροποποίηση της απόφασης του συντονιστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ο.Λ.Κ. είχε ανακοινώσει την ανάρτηση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως-τεύχος Α.Α.Π. 92/15-5-2018, σημειώνοντας ότι “γίνεται πράξη η εξαγγελία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Καβάλα τον Μάρτιο του 2017.”

Φθηνό επικοινωνιακό κόλπο ή εσκεμμένη διαστρέβλωση;

Πολιτική της τζίφρας ή παραδοχή ανικανότητας;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πλακιωτάκης είναι υπόλογος απέναντι στις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΛΚ και του Δήμου Καβάλας, καθώς εκμεταλλεύεται για ίδιον όφελος την εργασία που έγινε το προηγούμενο διάστημα για να φτάσουμε στο αποχαρακτηρισμό. Η αλήθεια όμως είναι μία: ο αποχαρακτηρισμός είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός της οικειοποίησης είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής και του εν λόγω Υπουργείου.

Εδώ η απόφαση του 2018.